Ardıç Katranı Nasıl Yapılır? |Nasıl Kullanılır? | Ardıç Katranı Sabunu Faydaları | Saça Faydaları

Ardıç katranı , ardıç ağacının dallarının basit ama etkili bir işlemden geçirilerek elde edilen bir özdür. Ardıç katranı yüz yıllardır özell...

Ardıç katranı, ardıç ağacının dallarının basit ama etkili bir işlemden geçirilerek elde edilen bir özdür. Ardıç katranı yüz yıllardır özellikle cilt hastalıklarının tedavisinde ve saç bakımında kullanılmaktadır. Ardıç katranı faydaları arasında en çok bilinen sedef hastalığına olan faydası ve yaraları hızlı bir şekilde iyileştirmesidir. Ardıç katranı kullanılarak yapılan ardıç katranı sabunu faydaları özellikle saçlarından dolayı problem yaşayanların mutlaka bilmesi gereken konular arasındadır.  

Bu yazımızda siz Organik Zamanı okurlarına; Ardıç Katranı Nasıl Yapılır? Ardıç Katranı Faydaları, Ardıç Katranı Sabunu Faydaları, Ardıç Katranı Saça Faydaları, Ardıç Katranı Nasıl Kullanılır? Ardıç Katranı İçilirmi? Ardıç Katranı Fiyat konularını anlatmaya çalışacağız. 



 Ardıç Katranı Nasıl Yapılır? 

Ardıç katranı, ardıç ağacı dallarının hava almayan bir kutu içerisinde dışarıdan yakılması ve bir sızma deliği ile de özün toplanması suretiyle elde edilen bir özdür. Elinde ardıç ağacı bulunan herkes aslında bu işlemi yaparak kendi ardıç katranını yapabilirler. Ardıç katranı nasıl yapılır sorusunun tam cevabını alabilmeniz için Serdar Kılıç’ın paylaşmış olduğu çam katranı çıkarma vidosunu izleyebilirsiniz. Çam katranı çıkarma işlemi ile ardıç katranı yapma işlemi aynıdır. 

Ardıç Katranı Faydaları 

  • Sedef hastalığına iyi gelmektedir. Bunun için 15gr ardıç katranı 15gr vazelini karıştırarak sedef hastalığının bulunduğu bölgeye sürebilirsiniz. 
  • Evcil hayvanların yaralarının tedavilerde kullanılabilir. Ayrıca yine hayvanları diğer zararlı haşerelerin ısırmalarını önlemek içinde kullanılabilir. Özellikle bit ve pireleri uzaklaştırmaktadır.  
  • Evin çeşitli bölümlerine ardıç katranı sürüldüğü zaman zararlı haşereler ve böcekler kokusundan dolayı eve girmeyeceklerdir. 
  • Yaraların daha çabuk iyileşmesini sağlamaktadır. 
  • Özellikle parmak aralarında çıkan yaraların iyileşmesi için büyük fayda sağlamaktadır. 
  • Dört gram ardıç katranı ile dört gram bal karıştırılarak göze kullanıldığında gözü keskinleştirdiğine inanılmaktadır. 
  • Ergenlik sivilceleri ve uyu gibi rahatsızlıklara iyi gelmektedir. 
  • Ardıç katranı ibrahim saraçoğlu tarafından da özellikle yaraların iyileşmesi konusunda önerilen bir üründür.


Ardıç Katranı Sabunu Faydaları | Ardıç Katranı Saça Faydaları 

Ardıç katranı, yukarıda yazmış olduklarımızın haricinde yoğun olarak ardıç katranı sabunu olarak faydalarından istifade edilmektedir. Ardıç katranı sabunu faydaları arasında cilt problemlerine, sivilce ve kelliğe iyi gelmesi ilk sıralarda yer almaktadır. Ayrıca ardıç katranı saça faydaları için sabun olarak kullanılmaktadır. Bu yüzden ardıç katranı saça faydaları ve ardıç katranı sabunu faydaları konularını tek başlık altında yazmak daha uygun olacak. Bu sabun ardıç katranının tüm şifalarından faydalanabilirsiniz. 

  • Kepek sorunu sosyal hayatı birçok yönden olumsuz etkileyen bir problemdir. Ardıç katranı düzenli kullanımda kepek problemini kökten çözmektedir. 
  • Yine katran sabunu düzenli kullanımda saç köklerini beslemekte ve var olan saçların dökülmesini önlediği gibi yeni saç çıkmasını da desteklemektedir. 
  • Saç diplerinde oluşan kabuklanma problemini ve saç diplerinde oluşan küçük yaraları iyileştirmekte ve saçları rahatlatmaktadır. 
  • Ayak kokusunun oluşmasının nedeni ayaktaki mikrop ve bakterilerin çokluğudur. Ardıç katranı sabununun bu mikrop ve bakterileri yok ederek aya kokusunu geçirmesi ardıç katranı sabunu faydaları arasındadır. 
  • Mükemmel bir hijyen sabunudur. Antiparaziter ve antiseptik özellikleri bulunmaktadır. 
  • Ardıç katranı sabunu faydaları arasında en dikkat çeken özelliklerinden biri de çilleri geçirmek için çok az olan doğal yöntemlerdin birisi olmasıdır. Düzenli kullanımda çil problemini ortadan kaldırmaktadır. 
  • İltihaplı yaraların temizlenmesi ve daha hızlı iyileşmesi için kullanılabilmektedir. 
  • Ardıç katranı sabunu ciltteki kan dolaşımın daha sağlıklı olmasını sağlamaktadır. Buna bağlı olarak da özellikle bacak ve kalça kısımlarındaki selülit problemine çok iyi gelmektedir. 
  • Aşırı yağlı cilt problemine iyi gelmektedir. Cildin yağ oranının dengelenmesini sağlaması ardıç katranı sabunu faydaları arasındadır. 
  • Özellikle okul çağındaki çocuklarda katranlı sabun kullanarak çocukların bitlenme probleminin önüne geçebilirsiniz. Ayrıca var olan bitleri da katran sabunu ile temizleyebilirsiniz. 
  • Saç köklerini besleyerek saçların daha hızlı uzamasını sağlamaktadır. 
  • Yanık tedavisinde ardıç katranı sabunu kullanımı bir çok uzman tarafından önerilmektedir. 
  • Özellikle güneş sebebiyle oluşan cilt lekelerini giderici olması ardıç katranı sabunu faydaları arasındadır. 
  • En zorlu cilt problemlerinden olan vitiligo rahatsızlığına iyi gelmektedir. 
  • Cilt gözeneklerinin açılmasını ve cildin rahat bir nefes almasını sağlamaktadır. 
  • Sedef hastalığı ve egzama için ardıç katranı sabunu kullanabilirsiniz. 
  • Uzun süren ve bir türlü geçmeyen kaşıntı problemine karşı kullanabilirsiniz. 
  • Mantarları tedavi edici özelliği bulunmaktadır. Özellikle birçok insanın mustarip olduğu ayak mantarı problemine çok iyi gelmektedir. 
  • Cildi ölü hücrelerden temizlemektedir. 


 Ardıç Katranı Nasıl Kullanılır? 

Yaraların tedavisi ve cilt problemlerinde katran yağı krem gibi sürülerek kullanılabilmektedir. Genel olarak vazelin ile orantılı olarak karıştırılıp kullanımı daha çok tavsiye edilmektedir. İç hastalıklardaki tedavilerde kaynar suya damlatılan ardıç katranının buharının solunması yöntemiyle kullanılmalıdır. 

Ardıç katranı sabunu normal sabun olarak kullanmanın haricinde cilt için kullanılacağı zaman sabunu köpürterek köpüğü vücudunuzda iki yâda üç dakika kullandıktan sonra durulayarak temizleyebilirsiniz. Ayrıca saç probleminde ardıç katranı şampuan gibi kullanılmalıdır. Düzenli kullanımda faydasını daha göreceksinizdir. 



Ardıç Katranı İçilir Mi? 

Ardıç katranı genel olarak cilt problemlerinde ve saç problemlerinde kullanılmaktadır. Diğer tedavilerde buharının solunması şeklinde kullanımı daha uygun olacaktır. 

Ardıç Katranı Fiyatı 

Ardıç katranı birçok aktarda satılmaktadır. Ardıç katranı sabunu internet üzerinden ortala 10 tl fiyata satılmaktadır.  Ayrıca ardıç katranı şampuan ve ardıç katranı kremi olarak da satılmaktadır. Birçok faydasından bu ürünlerden satın alarak faydalanabilirsiniz.

Ad

alıç çayı,1,alıç çayı faydaları,1,avakado,1,ayva yaprağı çayı,1,Bitkisel Tedaviler,5,bitkisel-caylar,10,bitkisel-tedaviler,1,bitkisel-yaglar,7,camu camu meyvesi,1,ceviz kabuğu ile saç sağlığı,1,Ceviz Kabuğunun Faydaları,1,ceviz kabuğunun sağlık yararları ceviz kabuğu ile cilt sağlığı,1,çiğ kestane faydaları,1,çörek otu,1,defne yağı,1,Doğal Tarifler,5,feslegen,1,gilaburu,1,hibiskus çayı,1,kaldirik otu,1,karanfil,1,keçi boynuzu,1,keçi boynuzu özü,1,kekik yağı,1,kekik yağının cilde faydaları,1,kekik yağının faydaları,1,kekik yağının saça faydaları,1,kekikyağı nasıl yapılır,1,kemik suyu,1,kestanenin faydalari,1,keş peyniri,1,kırmızı pancar,1,Kırmızı Pancar suyu,1,kurut,1,narın faydaları,1,nasil-yapilir,12,nohut,1,öksürük kuru öksürük,1,papatya çayı,1,papaya,1,pratik-tarifler,13,sade yağ,1,sarımsak kurusu,1,sifali-bitkiler,38,süt reçeli,1,Şerbetçi otu çayı Şerbetçi otu yağı,1,Şerbetçi otu çayı faydaları,1,Şerbetçi otu çayı nasıl yapılır,1,Şerbetçi otu çayı yan etkileri,1,turpun faydaları,1,uçkun,1,üzerlik tohumu,1,üzüm çekirdeği yağı,1,yaban mersini,1,yayla muzu,1,yeşil çay,1,zencefil,1,
ltr
item
Organik Zamanı: Ardıç Katranı Nasıl Yapılır? |Nasıl Kullanılır? | Ardıç Katranı Sabunu Faydaları | Saça Faydaları
Ardıç Katranı Nasıl Yapılır? |Nasıl Kullanılır? | Ardıç Katranı Sabunu Faydaları | Saça Faydaları
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjrY6JBamDEg1sXyh7qrkd0xojDeRAfy_yj4iffyebsYzKcQUhgQiKXFOyc2QtG6Fows04I_aVJ8X15WPHwOoYCPh4Qzz32vviJugYMYgXyklEZAa7dJwmyTaKIObx-yPhe7DIy91F5JdJYW85Q8FxiZrbPm4p-yStEmfHv5kIIt-Gs5P_kKuAW27-d/s16000/ard%C4%B1%C3%A7.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjrY6JBamDEg1sXyh7qrkd0xojDeRAfy_yj4iffyebsYzKcQUhgQiKXFOyc2QtG6Fows04I_aVJ8X15WPHwOoYCPh4Qzz32vviJugYMYgXyklEZAa7dJwmyTaKIObx-yPhe7DIy91F5JdJYW85Q8FxiZrbPm4p-yStEmfHv5kIIt-Gs5P_kKuAW27-d/s72-c/ard%C4%B1%C3%A7.jpg
Organik Zamanı
https://www.organikzamani.com/2021/01/ardic-katrani-nasil-yapilir-nasil-kullanilir.html
https://www.organikzamani.com/
https://www.organikzamani.com/
https://www.organikzamani.com/2021/01/ardic-katrani-nasil-yapilir-nasil-kullanilir.html
true
8421608157179469680
UTF-8
Tüm Gönderiler Yüklendi Herhangi Bir Gönderi Bulunamadı TÜMÜNÜ GÖR Yazıyı Oku Reply Cancel reply Delete By Ana Sayfa PAGES Yazı View All Bunlarda İlginizi Çekebilir LABEL ARCHIVE Arama TÜM YAZILAR Not found any post match with your request Ana Sayfaya Dön Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content