Enginar Sirkesi Yapımı | Enginar Sirkesi Faydaları | Enginar Sirkesi Zayıflatır Mı?

Enginar sirkesi  üzüm ve elma sirkesi gibi sirkelerden farklı olarak sağlık için kullanılmak üzere hazırlanmaktadır.  Enginar sirkesi faydal...

Enginar sirkesi üzüm ve elma sirkesi gibi sirkelerden farklı olarak sağlık için kullanılmak üzere hazırlanmaktadır. Enginar sirkesi faydaları arasında olan karaciğer rahatsızlığına iyi gelmesi en çok kullanım amaçlarından biridir. Aslında enginar tüketimi ülkemizde fazladır ancak birçok rahatsızlığa şifa olan doğal enginar sirkesi pek bilinmez ve pek kullanılmaz. Piyasada hazır enginar sirkesi satılmaktadır ancak enginar sirkesi faydaları en iyi doğal enginar sirkesinden alınmaktadır. Hastalıkların tedavi edilmesi için kullanacağınızdan kimyasal işlem görmüş sirke yerine tarifini vereceğimiz ev yapımı enginar sirkesi yapmanızı öneririz.

Çağımızın en büyük rahatsızlıklarından biri sanırım alkol ve sigara kullanmaktır. Bu zararlı maddelerin vücutta bıraktığı etkiyi enginar sirkesi ile vücudunuzdan atabilirsiniz. Bu sebeple enginar sirkesi karaciğer sağlığı için mutlaka tüketilmesi gereken doğal ürünlerden biridir.

Bu yazımızda sizlere; Enginar sirkesi yapımı, enginar sirkesi faydaları, enginar sirkesi zayıflatır mı? Enginar sirkesi zararları, enginar sirkesi fiyatı ve enginar sirkesi yan etkileri konularını sadeleştirilmiş bir şekilde anlatacağız.

Enginar Sirkesi Yapımı

Malzemeler

  • İki kilo enginar (Kullanacağınız sirke yapımına göre enginar kilosunu arttırabilirsiniz.)
  • Yeteri kadar cam kavanoz. ( Büyük cam kavanozlar kullanınız)
  • İçme suyu. Dilerseniz hazır su da kullanabilirsiniz.
  • Sirkeyi mayalamak için sirke anası. Eğer elinizde sirke anası yoksa doğal sirke yada bal kullanabilirsiniz.

Enginar Sirkesi Yapımı

Öncelikle kullanacağınız enginarların taze olmasına özen gösteriniz. Kılçıklı bölümü sert olan enginarlar taze olanlardır. Satın alırken kontrol edip alırsanız daha sağlıklı enginar sirkesi kurabilirsiniz. Kullanacağınız enginarları temiz bir şekilde yıkayarak dezenfekte edin. Tamamen kuruduğundan emin olduktan sonra küçük küçük dilimleyin ve yine daha önceden temizlediğiniz cam kavanozların içerisine yerleştirin. Üzerine suyu ekleyin. Suyu eklerken ağzına kadar doldurmayın, biraz pay bırakın. Son olarak üzerine mayalamak için kullanacağız malzemeyi ekleyin. Üzerine temiz bir bez örterek mayalanma sürecini başlatmak için serin bir yere alın. Enginar sirkesi yapımı tamam.

Bundan sonra bekleme süresi başlayacak. Bir ay boyunca sirkenize herhangi bir işlem yapmanıza gerek yok. Süre sonuna doğru mayalama işlemi kendini göstermeye başlar ve ilk önce enginarlar üstüne daha sonrada dibine çöker. Dibe çökme işlemi gerçekleştiğinde küflenmeyi önlemek için mutlaka her gün tahta kaşık yardımıyla sirkenizi karıştırmalısınız. Sirkenizi karıştırarak müdahale etme zamanınız ortala iki haftadır. Bundan sonra sirkeniz tamamen kullanıma hazır olacaktır.

Ayrıca şu küçük bilgiyi de aktaralım. Sirkenizde kurtçuklar ve sinekler oluşabilir bunlar doğaldır. Tadını kontrol ederek sirkenin tam anlamıyla kıvamına gelip gelmediğini anlayabilirsiniz. Eğer tadından anlayamazsanız bir süre daha bekleyebilirsiniz. Sirke ne kadar çok beklersen kalitesi o kadar iyi olmaktadır. Kullanıma hazır sirkenizi süzerek saklamaya alabilirsiniz. Süzdüğünüz sirke bulanık olacaktır. Bu sirkenizin bozuk yada kötü olduğuna değil tam anlamıyla organik enginar sirkesi yaptığınızı göstermektedir. Yapımını tamamladığınız enginar sirkesini serin bir yerde muhafaza ediniz.


Enginar Sirkesi Faydaları

  • Enginar sirkesi karaciğeri güçlendirir ayrıca hasar görmüş karaciğerin onarılmasını sağlar. Özellikle sigara ve alkol kullananlara enginar sirkesi kullanımı önerilmektedir. Ayrıca karaciğer yağlanmasını da önlemektedir.
  • Kolesterolü düzenlemesi enginar sirkesi faydaları arasındadır.
  • Yorgunluğu alır ve uyku problemlerini gidererek daha sağlıklı bir uyku uyumanızı sağlar. Özellikle gündüz yorucu işlerde çalışan ve halsizlik benzeri problem yaşayanlara enginar sirkesi tüketimi uzmanlar tarafından önerilmektedir. Ayrıca halsizliği alır ve vücuda canlılık verir.
  • Sindirim sisteminin daha sağlıklı çalışmasını sağlamaktadır.
  • Kabızlık ve ishal problemlerine iyi gelmektedir.
  • Kalp ve beyin sağlığını olumlu yönde desteklemektedir.
  • Safra kesesinde oluşan rahatsızlıkların tedavisinde kullanılmaktadır.
  • Özellikle mide ve bağırsaklardaki iltihapları tedavi edici olması enginar sirkesi faydaları arasındadır.
  • Romatizma ağrılarını azaltmaktadır ve sağlıklı bir kemik yapısının korunmasına olumlu destek sağlamaktadır.
  • İçeriğinde bulunan antioksidanlar sayesinde başta meme kanseri olmak üzerine birçok kanser türünü önlemektedir.
  • Enginar potasyum bakımından zengin bir besindir. Enginar ile hazırlanan enginar sirkesi kan basıncının dengelenmesini sağlayarak tansiyonun sağlıklı seviyelerde olmasını sağlamaktadır.
  • İçeriğinde yüksek miktarlarda demir minerali barındırmaktadır. Demir eksikliği yaşayanlara enginar sirkesi tüketimi önerilmektedir.
  • Kansızlığa iyi gelmektedir.
  • Enginar sirkesi maranki tarafından da önerilmektedir.
  • Cildin daha sağlıklı kalmasını ve erken yaşlanmasını engellemektedir.
  • İçeriğindeki folik asit sayesinde kadınlarda hamile kalma oranını yükseltmektedir. Çocuğu olmayan bayanların enginar sirkesi kullanımı tavsiye edilmektedir.
  • Mide yanması sorununa iyi gelmektedir.
  • Bağışıklık sistemini güçlendirmektedir.
  • Kanı temizleyici özelliği bulunması enginar sirkesi faydaları arasındadır.
  • Enginar sirkesi İbrahim Saraçoğlu tarafından katıldığı birçok programda belirtilmiştir. Özellikle karaciğere olan faydalı belirtilmiştir.

Enginar Sirkesi Zayıflatır Mı?

Sirke zayıflamak isteyenlerin beslenme listelerinin içerisinde her daim bulunan bir üründür. Bağırsakların daha iyi çalışmasını sağlayarak ve kabızlığı gidererek zayıflamaya yardımcı olmaktadır. Enginar sirkesi bağırsakların çalışmışını içeriğinde bulunan lifler sayesinde yapmaktadır. Ayrıca iştah kapatıcı özelliği sayesinde yemek yeme isteğinizi de azaltmaktadır.

Zayıflamak İçin Enginar Sirkesi Nasıl Kullanılır?

Bir bardak su içerisine bir yemek kaşığı organik enginar sirkesi ekleyerek sabahları ve gece uyumadan önce aç karnına içmelisiniz. Tadı keskin gelebilir. Eğer içemezseniz sirke miktarını azaltabilir yada bir yemek kaşığı sirkeyi iki bardak suya bölerek içebilirsiniz. Ayrıca enginar sirkesi keskin bir sirke olduğundan eğer mide probleminiz var ise dikkatli içmelisiniz yâda hiç kullanmamalısınız.

Enginar Sirkesi Zararları Ve Enginar Sirkesi Yan Etkileri

Enginar sirkesinin bilinen fazlaca bir zararı yoktur. Mide problemi olanların tüketmemesi yada dikkatli kullanması gerekmektedir. Hamile hanımların yada emziren annelerin doktor kontrolünde kullanması daha uygundur. Aşırı olarak tüketmemeye özen gösterin.

Enginar Sirkesi Fiyatı

Her ne kadar biz enginar sirkenizi yapmanızı ve kimyasal ürünlerden uzak durmanızı önersek de bazı okuyucularımızın bunları yapmasına yer ve imkan olmamaktadır. Eğer enginar sirkesini satın alacaksanız internette 1lt ortala 30tl civarında satılmaktadır.

Ad

alıç çayı,1,alıç çayı faydaları,1,avakado,1,ayva yaprağı çayı,1,Bitkisel Tedaviler,5,bitkisel-caylar,10,bitkisel-tedaviler,1,bitkisel-yaglar,7,camu camu meyvesi,1,ceviz kabuğu ile saç sağlığı,1,Ceviz Kabuğunun Faydaları,1,ceviz kabuğunun sağlık yararları ceviz kabuğu ile cilt sağlığı,1,çiğ kestane faydaları,1,çörek otu,1,defne yağı,1,Doğal Tarifler,5,feslegen,1,gilaburu,1,hibiskus çayı,1,kaldirik otu,1,karanfil,1,keçi boynuzu,1,keçi boynuzu özü,1,kekik yağı,1,kekik yağının cilde faydaları,1,kekik yağının faydaları,1,kekik yağının saça faydaları,1,kekikyağı nasıl yapılır,1,kemik suyu,1,kestanenin faydalari,1,keş peyniri,1,kırmızı pancar,1,Kırmızı Pancar suyu,1,kurut,1,narın faydaları,1,nasil-yapilir,12,nohut,1,öksürük kuru öksürük,1,papatya çayı,1,papaya,1,pratik-tarifler,13,sade yağ,1,sarımsak kurusu,1,sifali-bitkiler,38,süt reçeli,1,Şerbetçi otu çayı Şerbetçi otu yağı,1,Şerbetçi otu çayı faydaları,1,Şerbetçi otu çayı nasıl yapılır,1,Şerbetçi otu çayı yan etkileri,1,turpun faydaları,1,uçkun,1,üzerlik tohumu,1,üzüm çekirdeği yağı,1,yaban mersini,1,yayla muzu,1,yeşil çay,1,zencefil,1,
ltr
item
Organik Zamanı: Enginar Sirkesi Yapımı | Enginar Sirkesi Faydaları | Enginar Sirkesi Zayıflatır Mı?
Enginar Sirkesi Yapımı | Enginar Sirkesi Faydaları | Enginar Sirkesi Zayıflatır Mı?
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEig6nK4BBmjRC0Dmp533ZNgM5CtBDJzi08ibpehNgI-80j1xfbLGiOYJvgd4pAMdEHSJgzOWRzz9JyZ2TrrLZComMsTBiTa06kJLBLr2uFBb3kGQn1TwBYrgNBE5xcmWwAysHN1874UqWHI_0KKNEiM6svUXrdN5ErEiwqFqJuFpaE-TKRwmUkEjucO5Q/s16000/enginar%20sirkesi%20(2).jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEig6nK4BBmjRC0Dmp533ZNgM5CtBDJzi08ibpehNgI-80j1xfbLGiOYJvgd4pAMdEHSJgzOWRzz9JyZ2TrrLZComMsTBiTa06kJLBLr2uFBb3kGQn1TwBYrgNBE5xcmWwAysHN1874UqWHI_0KKNEiM6svUXrdN5ErEiwqFqJuFpaE-TKRwmUkEjucO5Q/s72-c/enginar%20sirkesi%20(2).jpg
Organik Zamanı
https://www.organikzamani.com/2021/01/enginar-sirkesi-yapimi-enginar-sirkesi-faydalari.html
https://www.organikzamani.com/
https://www.organikzamani.com/
https://www.organikzamani.com/2021/01/enginar-sirkesi-yapimi-enginar-sirkesi-faydalari.html
true
8421608157179469680
UTF-8
Tüm Gönderiler Yüklendi Herhangi Bir Gönderi Bulunamadı TÜMÜNÜ GÖR Yazıyı Oku Reply Cancel reply Delete By Ana Sayfa PAGES Yazı View All Bunlarda İlginizi Çekebilir LABEL ARCHIVE Arama TÜM YAZILAR Not found any post match with your request Ana Sayfaya Dön Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content