Argan Yağının Faydaları, Argan Yağı Nedir, Nasıl Uygulanır

Argan ağacı Fas’ın Güneybatı bölgesine has ve yaklaşık iki yüz yıl yaşayabilen çok yıllık bir ağaçtır. Kurak bölgelerde yetişmekte ve su bul...

Argan ağacı Fas’ın Güneybatı bölgesine has ve yaklaşık iki yüz yıl yaşayabilen çok yıllık bir ağaçtır. Kurak bölgelerde yetişmekte ve su bulmak için damarlarını toprağın çok derinliklerine batırabilmektedir. Argan yağı ise argan ağacının meyvelerinden elde edilmektedir. Fas yağı olarak da bilinen Argan ağının faydaları arasında cilt bakımına faydaları ve saç bakımına olan faydaları en çok bilinenleridir.
Ülkemizde yetişmemektedir ve bu sebeple argan yağı kullanımı yakın zamanda daha çok artmıştır. Hem yetiştiği iklim itibariyle hem büyük dikenleri sebebiyle meyvelerinin toplanmasının zor olması nedeniyle oldukça değerli bitkiler arasında gösterilmektedir. Bu sebeple de UNESCO tarafından koruma altına alınmıştır. Fas bölgesinde argan ağacı için hayat ağacı benzetmesi de yapılmaktadır. Bu kadar kıymetle olan ve Türkiye’de yetişmeyen argan ve argan yağı özellikle ülkemizde sahte ve gerçek olmayan ürünlerle piyasada dolaşabilmektedir. Argan yağı alacağınız zaman güvenilir yerlerden almaya dikkat ediniz.

Argan Yağının Faydaları

  • Tırnaklara sürüldüğünde tırnakları korumakta ve güçlendirmektedir.
  • Ayak bakımı için argan yağı aynı etkilere sahiptir.
  • Dudakları nemlendirmek, beslemek ve korumak için argan yağı kullanabilirsiniz. ( Aşırı kullanımdan ve dudaklarınıza yedirdikten sonra kalan yağı silmeyi unutmayın)
  • Yemeklerde tüketilmek üzere üretilen argan yağı kalp sağlığı için çok faydalıdır.
  • Cinsel gücü arttırması argan yağının faydaları arasındadır.

Argan Yağı Cilde Faydaları

  • Argan yağı kullananlar çoğunlukla argan yağının cilde faydaları için kullanmaktadır. Cilt için argan yağı kremi ve pek çok argan yağı markaları bulunmaktadır. İnternetten bu ürünlere çok kolay ulaşabilirsiniz.
  • Cildi nemlendirici özelliği bulunmaktadır.
  • Özellikle yaşlılık dolayısıyla ortaya çıkan kırışıklıkların önüne geçer.
  • Cildinizi doğal bir parlaklığa kavuşturur.
  • Cildin yenilenmesini sağlaması argan yağı cilde faydaları arasında bulunmaktadır.
  • Cildin yağ oluşumunu dengeleyerek sivilce oluşumunu önlemektedir.
  • Cildi besler.
  • Egzama ve sedef rahatsızlıklarında tedavi amaçlı kullanılmaktadır.
  • Gözaltı torba oluşumunu engeller ve var olan gözaltı torbalarının giderilmesini sağlar.
  • Kuru cilde sahip kişiler için tam bir şifa kaynağıdır. Özellikle kış aylarında ortaya çıkan kuru cilt probleminde kullanımı önerilmektedir.
  • Hasarlı ciltler için masaj yapılarak kullanımı uygundur.
  • İçeriğinde bulunan antioksidanlar sayesinde cildi hastalıklara karşı korumaktadır.
  • Yine bu antioksidanlar sayesinde mikropları temizleyerek cildi koruma altına almaktadır.
  • Cildi onararak aknelerin giderilmesi argan yağının faydaları arasındadır.
  • Özellikle doğum çatlakları için etkili bir çözümdür. Ayrıca çeşitli sebeplerle vücutta oluşan çatlakları da etkili bir şekilde gidermektedir.
  • Yanık tedavisinde kullanılabilmektedir.
  • Suçiçeği rahatsızlığında tedavi amaçlı olarak kullanıldığı bilinmektedir.

Argan Yağı Cilde Ve Yüze Nasıl Uygulanır?

Cilt Çatlakları İçin Argan Yağı Nasıl Kullanılır?

Cezvede ısıtacağınız argan yağını cildinizde çatlak bulunan bölgelere masaj yaparak uygulayınız. Masajı 5 dakika boyunca yapınız. Daha sonra argan yağı yarım saat kadar cildinizde kaldıktan sonra temizleyebilirsiniz. Argan yağının cilt için faydalarından tam istifade etmek için bir süre düzenli olarak kullanmanız gerektiğini unutmayınız.

Sivilce İçin Argan Yağı Nasıl Kullanılır?

Sivilcelerden kurtulmak için argan yağını direk yüzünüze sürerek kullanabilirsiniz. Ancak çay ağacı yağı ile karıştırarak kullanırsanız daha etkili sonuç alırsınız. Ayrıca argan yağı sivilce nedeniyle ortaya çıkan iltihaplanmayı da gidermektedir.

Argan Yağı Maskesi Nasıl Hazırlanır?

2 kaşık yoğurt, yarım kaşık bal ve 5-10 damla argan yağını karıştırarak yüzünüze sürün ve 15 dakika kadar yüzünüzde bekletin. Bu maskeyi haftada bir kez uygulayarak temiz bir cilde sahip olabilirsiniz.

Argan Yağı Saça Faydaları

  • Argan yağı saç bakımında en etkili doğal ürünlerin başında gelmektedir. Saçlara bakım yapar ve parlamasını sağlar.
  • Kırık saçların tamiri için argan yağı ideal bir tercih olacaktır.
  • Argan yağı saçı beslemesi ve aynı zamanda doğal bir nemlendirici olması argan yağı saça faydaları arasındadır.
  • Argan yağı saçları güçlendirir.
  • Kepeği önleyici etkisi bulunmaktadır.
  • Zor şekil alan saçlar için argan yağı etkili bir üründür. Şekil almayan saçlarınız için argan yağı kullanabilirsiniz.
  • Güneş ışığına aşırı derecede maruz kalan yâda gün boyu yıpranan saçlarınıza argan yağı sürerek bakım yapabilirsiniz.
  • Argan yağı saçların daha gür ve parlak gözükmesini sağlamaktadır.
  • Saçların sağlıklı uzaması için argan yağı kullanabilirsiniz.
  • Saç boyası kullanıyorsanız argan yağı boyanın ömrünü uzatacaktır.
  • Saçlarınızı tararken daha çok gördüğünüz saçların kopma problemini önlemektedir.
  • Saçları saç köklerinden saç uçlarına kadar derinlemesine beslemesi argan yağı saça faydaları arasındadır.

Argan Yağı Saça Nasıl Kullanılır?

Argan yağını saçlara kullanırken saçlarınızın durumuna göre kullanırsanız daha iyi verim alabilirsiniz. Eğer saçlarınız çok fazla bakıma ihtiyacı yok ve sadece saçlarınızı güçlendirerek bakım yaptırmak istiyorsanız duştan sonra saçlarınız daha ıslak iken avucunuza alacağınız argan yağını saç uçlarınıza ve saç diplerinize uygulayarak bakım yaptırabilirsiniz. Argan yağını saçlarınıza çok aşırı olmayacak şekilde kullanın. Sonrasında saçlarınızı yıkamanıza da gerek yok.

Tüm saçlarınıza yetecek kadar argan yağını avucunuzla saç diplerinizden başlayarak saç uçlarına kadar masaj yaparak uygulayınız. Saç diplerine masaj yaparak uygulamak saç diplerinizdeki kan akışını hızlandıracaktır. Ardından nemli bir havlu yada streç filmle saçlarınızı sarın. Bir saat bekledikten sonra saçlarınızı yıkayarak temizleyebilirsiniz.

Argan Yağı Nasıl Kullanılır?

Argan yağı kullanımı oldukça kolaydır. Kısaca özetleyecek olursak. Cilt için kullanacağınız zaman, gece uyumadan önce yüzünüzü yada cildinizi temiz olarak yıkayarak kurulayın ve argan yağını azar azar cildinize yada yüzünüze uygulayın. Dilerseniz pamuk yardımıyla da bu işlemi yapabilirsiniz. Saçlarınız için kullanacağınız zaman saç derinize yedirerek kullanın. Yarım saat başınızda kaldıktan sonra yıkayabilirsiniz. Tırnaklarınıza direk olarak argan yağı uygulayarak kullanabilirsiniz.

Argan Yağının Zararları

Argan yağının bilinen her hangi bir zararı yoktur. Ancak diğer tüm şifalı bitkiler gibi aşırı kullanımından kaçınılmalıdır. Ağız yolu ile kesinlikle kullanılmamalıdır. Ağız yolu ile sadece yemeklerde kullanılmak için özel olarak üretilen argan yağı kullanılmalıdır.

Ad

alıç çayı,1,alıç çayı faydaları,1,avakado,1,ayva yaprağı çayı,1,Bitkisel Tedaviler,5,bitkisel-caylar,10,bitkisel-tedaviler,1,bitkisel-yaglar,7,camu camu meyvesi,1,ceviz kabuğu ile saç sağlığı,1,Ceviz Kabuğunun Faydaları,1,ceviz kabuğunun sağlık yararları ceviz kabuğu ile cilt sağlığı,1,çiğ kestane faydaları,1,çörek otu,1,defne yağı,1,Doğal Tarifler,5,feslegen,1,gilaburu,1,hibiskus çayı,1,kaldirik otu,1,karanfil,1,keçi boynuzu,1,keçi boynuzu özü,1,kekik yağı,1,kekik yağının cilde faydaları,1,kekik yağının faydaları,1,kekik yağının saça faydaları,1,kekikyağı nasıl yapılır,1,kemik suyu,1,kestanenin faydalari,1,keş peyniri,1,kırmızı pancar,1,Kırmızı Pancar suyu,1,kurut,1,narın faydaları,1,nasil-yapilir,12,nohut,1,öksürük kuru öksürük,1,papatya çayı,1,papaya,1,pratik-tarifler,13,sade yağ,1,sarımsak kurusu,1,sifali-bitkiler,38,süt reçeli,1,Şerbetçi otu çayı Şerbetçi otu yağı,1,Şerbetçi otu çayı faydaları,1,Şerbetçi otu çayı nasıl yapılır,1,Şerbetçi otu çayı yan etkileri,1,turpun faydaları,1,uçkun,1,üzerlik tohumu,1,üzüm çekirdeği yağı,1,yaban mersini,1,yayla muzu,1,yeşil çay,1,zencefil,1,
ltr
item
Organik Zamanı: Argan Yağının Faydaları, Argan Yağı Nedir, Nasıl Uygulanır
Argan Yağının Faydaları, Argan Yağı Nedir, Nasıl Uygulanır
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgOw_pfVHIq90L1UNzM63927oR-AngvOc3WL3DnGdt8kat7TwXEVH9FXAB6KnZAGUzykjwSNghEWM9FFT7yUc_4QKlHZVhxJ6KqbQzmixxtaFUDdNzFrwGOB-YJCFWQDnD8fhsXe6eA2X1EiFe5ytZtiVndgpyEZM7NAMa6bpmNPeoqZvhvRMHpcN5v/s16000/argan%20ya%C4%9F%C4%B1%20(1).jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgOw_pfVHIq90L1UNzM63927oR-AngvOc3WL3DnGdt8kat7TwXEVH9FXAB6KnZAGUzykjwSNghEWM9FFT7yUc_4QKlHZVhxJ6KqbQzmixxtaFUDdNzFrwGOB-YJCFWQDnD8fhsXe6eA2X1EiFe5ytZtiVndgpyEZM7NAMa6bpmNPeoqZvhvRMHpcN5v/s72-c/argan%20ya%C4%9F%C4%B1%20(1).jpg
Organik Zamanı
https://www.organikzamani.com/2022/12/argan-yaginin-faydalari.html
https://www.organikzamani.com/
https://www.organikzamani.com/
https://www.organikzamani.com/2022/12/argan-yaginin-faydalari.html
true
8421608157179469680
UTF-8
Tüm Gönderiler Yüklendi Herhangi Bir Gönderi Bulunamadı TÜMÜNÜ GÖR Yazıyı Oku Reply Cancel reply Delete By Ana Sayfa PAGES Yazı View All Bunlarda İlginizi Çekebilir LABEL ARCHIVE Arama TÜM YAZILAR Not found any post match with your request Ana Sayfaya Dön Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content