Camu Camu Meyvesi Faydaları

Camu Camu meyvesi ülkemizde daha henüz pek bilinmeyen bir meyvedir. Bu yüzden aklınıza gelecek ilk soru camu camu nedir? Olacaktır. Camu cam...

Camu Camu meyvesi ülkemizde daha henüz pek bilinmeyen bir meyvedir. Bu yüzden aklınıza gelecek ilk soru camu camu nedir? Olacaktır. Camu camu bitkisi amazon ormanlarında yetişen ve ağırlığının %2 ile %3 oranında müthiş bir seviyede C vitamini içeriğine sahip, Mersingiller familyasına ait bir bitkidir. Camu camu meyvesinde bulunan C vitaminini daha basit bir şekilde anlatmak gerekirse, muzdan 200 kat, limondan 56 kat ve portakaldan 50 kat daha fazla C vitaminini içeriğinde barındırmaktadır. Camu camu meyvesi faydaları arasında yer alan şifaların çoğu, içeriğinde bulunan bu etkileyici C vitamininden gelmektedir.

Görünüş itibarıyla hambeles ve alıç meyvesini andırmaktadır. Ormanlık bölgelerde, çoğunlukla yabani olarak yetişmesi ve toplama – nakil etme anlamında büyük sıkıntıların yaşanması camu camu meyvesinin dünyanın diğer yerlerine ticaretini zorlaştırmakta ve bu yüzden bulunması zor meyveler arasında gösterilmektedir. Yakın zamanda bu problemlerin aşıldığı bilinse de camu camu bitkisi halen dünyanın kıymetli meyveleri anasında gösterilmektedir.  Bu meyvenin en büyük alıcısı olan ülke Japonya’dır.

Camu Camu Meyvesi Faydaları

  • Vücuda inanılmaz derecede zindelik katmaktadır.
  • İlerleyen yaşlarda ortaya çıkan ve bir çok insanı etkileyen katarakt ve glokom gibi körleşme riskini en aza indirmektedir.
  • Damarların daha sağlıklı çalışmasını sağlamakta ve buna bağlı olarak da kalp krizi riskini en aza indirmektedir.
  • Camu camu meyvesi faydaları arasında en dikkat çeken özelliklerden biride şeker hastalarına olan faydasıdır. Diyabete bağlı olarak ortaya çıkan semptomların bir çoğunu ortadan kaldırmaktadır.
  • Özellikle diyabete bağlı olarak ortaya çıkan ayaklar, sinir sitemi, göz ve böbrek fonksiyonlarında oluşabilecek problemlerin önüne geçmektedir.
  • Yüksek antioksidan içeriğine sahiptir.
  • Birçok kanser türüne karşı koruyucu etkisi bulunmaktadır.
  • Çağamızın hastalıkları olan kronik yorgunluk, stres ve depresyon gibi problemlere içeriğinde bulunan yüksek C vitamini sayesinde müthiş fayda sağlamaktadır.
  • Ağız ve diş sağlığını korumaktadır ayrıca diş eti problemlerinin oluşmadan önce önüne geçmektedir.
  • Hücreleri yenileyerek erken yaşlanmanın önüne geçmektedir.
  • İleriki yaşlarda ortala çıkan kas dejenerasyonunu azaltmaktadır.
  • Cildi sıkılaştırıcı özelliği bulunmaktadır. Genç gözükmek istiyorsanız camu camu meyvesini mutlaka tüketmelisiniz.
  • Camu camu meyvesi faydaları arasında en dikkat çekici olanlardan biride kıkırdağı tamir edici özelliği bulunmasıdır. Özellikle kimi spor dallarında en çok karşılaşılan problemlerden biri kıkırdak kemiği kırıklarıdır. Camu camu meyvesi bu konuda gerçek bir şifalı bitkidir.
  • Bağışıklık sistemini güçlendirmektedir.
  • Rahatsızlıklara karşı vücudun daha etkili direnç göstermesini sağlamaktadır.
  • Sinir sistemini koruyucu etkisi bulunmaktadır.
  • Beyinde plak oluşumunun önüne geçmekte plak oluşumunu önlemektedir. Buna bağlı olarak da Alzheimer gibi rahatsızlıkların oluşumunun önüne geçmektedir.
  • Candida mantarı tedavi sürecinde mükemmel katkılarda bulunmaktadır.
  • Genital herpes (Genital uçuk- genital siğil) tedavisi oldukça zor ve meşakkatli olan bir rahatsızlıktır. Camu camu faydaları arasında genital uçuğu tedavi etmeside bulunmaktadır. Antiviral özelliği sayesinde vücutta virüslerin çoğalmasını önlemektedir.
  • İçeriğinde bulunan losin maddesi sayesinde çocuklarda boy uzuma problemini gidermekte ve çocuklarda sağlıklı bir kemik gelişimini sağlamaktadır.
  • Kemik kırılması ve sakatlık durumlarında tedavi amaçlı kullanılabilmektedir.
  • Etkili potasyum içeriği sayesinde kalbin, sinir sisteminin ve kasların daha sağlıklı çalışmasını sağlamaktadır.
  • Migren üzerinde tedavi edici etkisi bulunması camu camu meyvesi faydaları arasındadır.

Camu Camu Tozu Nedir? Nerede Satılır?

Yazımızın başında siz organikzamani.com okurlarına belirtmiş olduğumuz gibi camu camu bitkisi yabani olarak yetişmesi ve toplama – nakil etme anlamında büyük problemler yaşandığından ülkemizde taze olarak bulunması çok zordur. Ancak camu camu tozu ve kurutulmuş camu camu meyvesini ülkemizde büyük aktarlardan yada internetten bulabilirsiniz. Camu camu tozu fiyatı internette değişiklik göstermekle birlikte 100gr mı 100tl civarında satılmaktadır. Yukarıda yazmış olduğumuz camu camu meyvesi faydaları konusunda geçen tüm şifaları camu camu tozu ile de alabilirsiniz.

Camu Camu Maskesi Faydaları

  • Cilde canlandırıcı bir etki sağlamaktadır.
  • Kırışıklıkları gidermek camu camu maskesi faydaları arasındadır.
  • Renk tonu düzenleyici ve esnekliği arttırıcı etkisi bulunmaktadır.
  • Cildi sıkılaştırıcı, yaşlılık belirtilerini engelleyici ve cildin daha dolgun gözükmesini sağlayıcı faydası bulunmaktadır.
  • Zararlı dış etkenlere karşı cildi korumak içi camu camu maskesi
  • Cilt üzerinde bulunan ölü tabakaları arındırmaya yardım etmektedir.
  • Camu camu maskesi haftada 2 veya 3 kez kullanılmalıdır.

Camu Camu Meyvesinin Zararları

Camu camu bitkisi aşırı kullanımda uykusuzluk, karın ağrısı, ishal ve bulantıya yol açabilmektedir. Aşırı ve denfesiz kullanmamaya dikkat ediniz. Hamile ve emziren anneler için bilinen bir yan etkisi bulunmasa da doktora danışılarak kullanılması daha uygundur.


Ad

alıç çayı,1,alıç çayı faydaları,1,avakado,1,ayva yaprağı çayı,1,Bitkisel Tedaviler,5,bitkisel-caylar,10,bitkisel-tedaviler,1,bitkisel-yaglar,7,camu camu meyvesi,1,ceviz kabuğu ile saç sağlığı,1,Ceviz Kabuğunun Faydaları,1,ceviz kabuğunun sağlık yararları ceviz kabuğu ile cilt sağlığı,1,çiğ kestane faydaları,1,çörek otu,1,defne yağı,1,Doğal Tarifler,5,feslegen,1,gilaburu,1,hibiskus çayı,1,kaldirik otu,1,karanfil,1,keçi boynuzu,1,keçi boynuzu özü,1,kekik yağı,1,kekik yağının cilde faydaları,1,kekik yağının faydaları,1,kekik yağının saça faydaları,1,kekikyağı nasıl yapılır,1,kemik suyu,1,kestanenin faydalari,1,keş peyniri,1,kırmızı pancar,1,Kırmızı Pancar suyu,1,kurut,1,narın faydaları,1,nasil-yapilir,12,nohut,1,öksürük kuru öksürük,1,papatya çayı,1,papaya,1,pratik-tarifler,13,sade yağ,1,sarımsak kurusu,1,sifali-bitkiler,38,süt reçeli,1,Şerbetçi otu çayı Şerbetçi otu yağı,1,Şerbetçi otu çayı faydaları,1,Şerbetçi otu çayı nasıl yapılır,1,Şerbetçi otu çayı yan etkileri,1,turpun faydaları,1,uçkun,1,üzerlik tohumu,1,üzüm çekirdeği yağı,1,yaban mersini,1,yayla muzu,1,yeşil çay,1,zencefil,1,
ltr
item
Organik Zamanı: Camu Camu Meyvesi Faydaları
Camu Camu Meyvesi Faydaları
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhCUSYKxBTv8TGm7AhNbp5CJBDTtPp_x1Z5H_EGMA1epVNpk20FgQxz-KAV35G9u23_DeI89G9au8F7OrvRQKRRDGVAWlxNRFPVH8IDyDiG7qOluVegHPUy5r9nKp_sbf2YC_JAUjJA5yZreNUJe4JzmJczP9M55xs6pPhNQ1GtlPJDhDICygyfjNsF/s16000/camu%20camu%20(1).jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhCUSYKxBTv8TGm7AhNbp5CJBDTtPp_x1Z5H_EGMA1epVNpk20FgQxz-KAV35G9u23_DeI89G9au8F7OrvRQKRRDGVAWlxNRFPVH8IDyDiG7qOluVegHPUy5r9nKp_sbf2YC_JAUjJA5yZreNUJe4JzmJczP9M55xs6pPhNQ1GtlPJDhDICygyfjNsF/s72-c/camu%20camu%20(1).jpg
Organik Zamanı
https://www.organikzamani.com/2022/12/camu-camu-meyvesi-faydalari.html
https://www.organikzamani.com/
https://www.organikzamani.com/
https://www.organikzamani.com/2022/12/camu-camu-meyvesi-faydalari.html
true
8421608157179469680
UTF-8
Tüm Gönderiler Yüklendi Herhangi Bir Gönderi Bulunamadı TÜMÜNÜ GÖR Yazıyı Oku Reply Cancel reply Delete By Ana Sayfa PAGES Yazı View All Bunlarda İlginizi Çekebilir LABEL ARCHIVE Arama TÜM YAZILAR Not found any post match with your request Ana Sayfaya Dön Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content