Karabiber Çayının Faydaları | Nasıl Hazırlanır | Zayıflatır Mı?

Karabiber Çayı baharatların kralı olarak bilinen karabiber ve yanına eklenen katkılar ile hazırlanmaktadır. Karabiber çayının faydaları aras...

Karabiber Çayı baharatların kralı olarak bilinen karabiber ve yanına eklenen katkılar ile hazırlanmaktadır. Karabiber çayının faydaları arasında kış aylarında keskin öksürük ve balgam gibi rahatsızlıklara iyi gelmesi ve ayrıca göbek bölgesinde ki yağlanmalara karşı oldukça etkili olan bir çay olması ilk sıralarda gelmektedir.

Karabiberin yoğun kullanım şekli yemeklere ilave edilerek kullanılmasıdır. Ancak Karabiber Çayı da pek çok rahatsızlığa iyi gelmektedir.


Karabiber Çayının Faydaları  

  • Öksürüğü keser ve göğsü yumuşatır.
  • Balgam sökücü özelliği bulunması karabiber çayının faydaları arasındadır.
  • Derin ve rahat bir uyku uyumanızı sağlamaktadır.
  • Nefes darlığı probleminde kullanılabilmektedir.
  • Özellikle göbek eritme konusunda oldukça faydalıdır ve bölgesel yağ yakımı sağlamaktadır.
  • Etkili bir antioksidandır ve vücudu hastalıklara karşı korumaktadır.
  • Ateş düşürücü özelliği bulunması karabiber çayının faydaları arasındadır.
  • Sindirim sistemini rahatlatmaktadır.
  • Gaz ve ishal gibi sindirim problemlerini iyileştirmektedir.
  • İçeriğinde bulunan Piperine isimli madde sayesinde vücutta yağ oluşumunun önüne geçmektedir.
  • Cinsel istikrarı arttırmaktadır.
  • Hafızayı güçlendirmesi karabiber çayının faydaları arasındadır.
  • Diş ağrısına iyi gelmektedir. Bunun için gargara şeklinde kullanılabilir.
  • Karabiber çayı öksürük için en etkili yöntemlerden biridir.


Karabiber Çayı Nasıl Hazırlanır? 

İki çeşit karabiber çayı tarifi bulunmaktadır. İlk vereceğimiz tarif yukarıda yazdığımız rahatsızlıkların giderilmesi için, ikincisi ise zayıflatan karabiber çayı olacak. Aralarında büyük bir fark bulunmamakla birlikte kullanılan limon ve içim zamanları püf noktası olacak.

Bir fincan içerisine bir çay kaşığı karabiber ve iki yemek kaşığı bal ilave edin. Kaynatacağınız sıcak suyu karışımın üzerine ekleyerek bir miktar karıştırın ve 10 dakika boyunca demlemeye alın. Ardından süzerek Karabiber Çayını kullanabilirsiniz.

Karabiber Çayı Zayıflatır Mı?

Karabiber çayı zayıflatır mı? Sorusu aslında oldukça yoğun sorulan bir soru. Tarife geçmeden önce karabiber çayı nasıl zayıflatır kısaca açıklayalım.

Karabiber çayı ile zayıflama, çay içeriğinde bulunan Piperine isimli madde sayesinde vücutta yağ oluşumunun önüne geçerek ayrıca vücutta bulunan yağları parçalayarak yağların daha hızlı yakılmasını ve bu sayede zayıflamayı sağlamaktadır. Dilerseniz daha önce yazmış olduğumuz Karabiberin Faydaları konumuza da göz atabilirsiniz.

Kullanacağınız Limon suyu zayıflamayı ekstra olarak sağlamaktadır. Dilerseniz daha önce yazmış olduğumuz Limonun Faydaları konumuza da göz atabilirsiniz.


Zayıflatan Karabiber Çayı Nasıl Hazırlanır? 

Bir fincan kaynar su içerisine bir çay kaşığı karabiber, bir çay kaşığı bal ve taze sıkılmış yarım limon suyu eklenerek bir miktar karıştırın ve 10 dakika boyunca demlemeye alın. Ardından süzerek Zayıflatan Karabiber Çayını kullanabilirsiniz.

Nasıl Kullanılır?

Taze olarak hazırlamış olduğunuz karabiber çayını akşamları bir bardak içmeniz yeterledir. Uyumadan yarım saat veya bir saat önce içebilirsiniz. Beş gün kullandıktan sonra birkaç gün ara veriniz.

Karabiber Çayının Zararları

Ayrıca aşırı kullanımdan kaçınınız. Fayda sağlamak yerine vücudunuza zarar verebilirsiniz. Aşırı ve düzensiz kullanım mide ile alakalı problemlere yol açabilmektedir.

Ad

alıç çayı,1,alıç çayı faydaları,1,avakado,1,ayva yaprağı çayı,1,Bitkisel Tedaviler,5,bitkisel-caylar,10,bitkisel-tedaviler,1,bitkisel-yaglar,7,camu camu meyvesi,1,ceviz kabuğu ile saç sağlığı,1,Ceviz Kabuğunun Faydaları,1,ceviz kabuğunun sağlık yararları ceviz kabuğu ile cilt sağlığı,1,çiğ kestane faydaları,1,çörek otu,1,defne yağı,1,Doğal Tarifler,5,feslegen,1,gilaburu,1,hibiskus çayı,1,kaldirik otu,1,karanfil,1,keçi boynuzu,1,keçi boynuzu özü,1,kekik yağı,1,kekik yağının cilde faydaları,1,kekik yağının faydaları,1,kekik yağının saça faydaları,1,kekikyağı nasıl yapılır,1,kemik suyu,1,kestanenin faydalari,1,keş peyniri,1,kırmızı pancar,1,Kırmızı Pancar suyu,1,kurut,1,narın faydaları,1,nasil-yapilir,12,nohut,1,öksürük kuru öksürük,1,papatya çayı,1,papaya,1,pratik-tarifler,13,sade yağ,1,sarımsak kurusu,1,sifali-bitkiler,38,süt reçeli,1,Şerbetçi otu çayı Şerbetçi otu yağı,1,Şerbetçi otu çayı faydaları,1,Şerbetçi otu çayı nasıl yapılır,1,Şerbetçi otu çayı yan etkileri,1,turpun faydaları,1,uçkun,1,üzerlik tohumu,1,üzüm çekirdeği yağı,1,yaban mersini,1,yayla muzu,1,yeşil çay,1,zencefil,1,
ltr
item
Organik Zamanı: Karabiber Çayının Faydaları | Nasıl Hazırlanır | Zayıflatır Mı?
Karabiber Çayının Faydaları | Nasıl Hazırlanır | Zayıflatır Mı?
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjgufSQttgRfuMIKdbQz0BfCznLdc_SdrQYTxFHiVdaSZ_sMnC3zI-2mYb8EhBV8uPYZ73qvn8RTNRyaA5Sr0FaSlTKh6TqQCicBsxRhD8b2P0cXzCmxPUZm_sTd2dNrFy0T0swKiPmJwL-gFJ499au3ejFewngpGBrYPezqp8kzcG4Z-2HS1zrO0hDyA/s16000/karabiber%20%C3%A7ay%C4%B1%20(3).jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjgufSQttgRfuMIKdbQz0BfCznLdc_SdrQYTxFHiVdaSZ_sMnC3zI-2mYb8EhBV8uPYZ73qvn8RTNRyaA5Sr0FaSlTKh6TqQCicBsxRhD8b2P0cXzCmxPUZm_sTd2dNrFy0T0swKiPmJwL-gFJ499au3ejFewngpGBrYPezqp8kzcG4Z-2HS1zrO0hDyA/s72-c/karabiber%20%C3%A7ay%C4%B1%20(3).jpg
Organik Zamanı
https://www.organikzamani.com/2022/12/karabiber-cayinin-faydalari-nasil-hazrlanir.html
https://www.organikzamani.com/
https://www.organikzamani.com/
https://www.organikzamani.com/2022/12/karabiber-cayinin-faydalari-nasil-hazrlanir.html
true
8421608157179469680
UTF-8
Tüm Gönderiler Yüklendi Herhangi Bir Gönderi Bulunamadı TÜMÜNÜ GÖR Yazıyı Oku Reply Cancel reply Delete By Ana Sayfa PAGES Yazı View All Bunlarda İlginizi Çekebilir LABEL ARCHIVE Arama TÜM YAZILAR Not found any post match with your request Ana Sayfaya Dön Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content