Papaya Nedir? Papaya Meyvesi Faydaları

Papaya anavatanı Meksika ve Orta Amerika olan, hem sebze hem de meyve olarak tüketilebilen bir bitkidir. Papayanın meyvesi kavuna benzediğin...

Papaya anavatanı Meksika ve Orta Amerika olan, hem sebze hem de meyve olarak tüketilebilen bir bitkidir. Papayanın meyvesi kavuna benzediğinden dolayı papaya ağacı kavun ağacı olarak da adlandırılmaktadır. Papaya ağacı meyvelerinin içeriğinde yüksek oranlarda A,B1,B3,B5,C ve kalsiyum, demir, potasyum, fosfat bulunmaktadır. Papaya meyvesi faydaları arasında kansere iyi gelmesi, bağışıklık sistemini güçlendirmesi ve zayıflamaya yardımcı olması en çok bilinenleridir. Papaya tadı ekşimsi ve miski andıran ayrıca birçok kişi tarafından da beğenilen bir meyvedir.

Papaya ağacı ve papaya meyvesi ülkemizde pek bilinmemektedir. Sebebi ise papaya ağacının soğuğa karşı çok dayanaksız olmasıdır. Ilıman ve tropikal iklimlerde daha rahat yetiştirilmektedir. Papaya fiyat olarak bu yüzden biraz pahalıdır. Yakın zamanlarda Antalya ve Muğla çevrelerinde papaya yetiştiriciliği yapılmaktadır. Papaya meyvesi yeşilden sarı renge dönüştüğünde ve yeterli yumuşaklığa ulaştığı zaman meyve olarak tüketilmektedir. Daha yeşil halinde ise papaya sebze olarak kullanılmaktadır. Ayrıca sebze halinin en yoğum tüketim şekli pişirilerek tüketilmesidir.

Papaya Meyvesi Faydaları

  • İçeriğinde bulunan likopen sayesinde karaciğer kanserine karşı koruyucu etki yaratmaktadır.
  • Bağışıklık sistemine güçlendirmektedir.
  • Prostat kanserini önleyici etkisi bulunduğu bilinmektedir.
  • Kalp sağlığını korumaktadır.
  • Soğuk algınlığına ve kulak enfeksiyonlarına iyi gelmektedir.
  • İçeriğinde bulunan lifler sayesinde kötü kolesterolü düşürmektedir.
  • Karaciğerin kendini yenilemesini sağlamaktadır.
  • İçeriğinde bulunan yüksek C vitamini sebebiyle hamile hanımları tam olgunlaşmış papaya meyvesi tüketmesi önerilmektedir.
  • Göz sağlığını korumakta ve görme kayıplarını engellemektedir.
  • Düzenli papaya kullanımı metabolizmanın daha hızlı çalışmasını, yağların daha hızlı yakılmasını sağlamakta ve buna bağlı olarak sağlıklı bir şekilde zayıflama sağlamaktadır.
  • Ayrıca yine papaya içeriğinde bulunan lifler sayesinde vücudu tok tutarak aşırı yemek yemeyi engellemekte ve zayıflamak için papaya meyvesi diyet listelerinde mutlaka bulunması gereken bir meyvedir.
  • Kabızlık problemini önlemektedir.
  • İnme ve felç riskini azaltmaktadır.
  • Saç diplerini beslemekte ve saçların daha güçlü olmasını sağlamaktadır.
  • Gaz ve şişkinlik problemlerine iyi gelmektedir.
  • Kepek oluşumunu önlemektedir. Ayrıca piyasada bol miktarda içeriğinde papaya meyvesi bulunan şampuanlar bulunmaktadır. Kepek için kullanacaksanız papayalı şampuan
  • Saç tellerinin daha kalın ve dayanıklı olmasını sağlamaktadır.
  • Mide ekşimesine ve ülsere karşı faydalıdır.

Papaya Çekirdeği Faydaları

  • Birçok bakteriye karşı vücudu koruyarak anti bakteriyel etki göstermektedir.
  • Böbrek sağlığı için faydalıdır.
  • Böbrek yetmezliğini rahatsızlığının önüne geçmektedir.
  • Papaya tohumu parazit için şifalı bitki olarak kullanılabilmektedir.
  • Sindirim sistemini olumlu yönde etkilemektedir.
  • Vücuttaki iltihabın daha hızlı azalmasını sağlamaktadır.
  • Bağırsak parazitlerine karşı çok faydalıdır.

Papayanın Cilde Faydaları

  • Cilt lekelerinin yok edilmesini sağlamaktadır.
  • Cildin daha parlak bir görünüme sahip olmasını sağlamaktadır.
  • Cilt hastalıklarından korumaktadır.
  • Ölü hücreleri temizler yeni hücrelerin oluşmasını sağlar.
  • Cildi nemlendirici özelliği bulunmaktadır.
  • Cilt kırışıklıklarına iyi gelmekte ve cildinizi gerginleştirmektedir. Taze papaya meyvesini cildinize sürerek faydalanabilirsiniz.
  • Ezerek kullanacağınız papaya kırık çıkık tedavisinde kullanılabilmektedir.
  • Cilt beyazlatma için papaya maskesi kullanabilirsiniz
  • Yaşlanma belirtilerini azaltmaktadır.
  • Ciltte sivilce ve leke oluşumunu engellemektedir.

Papaya Maskesi

Papaya maskesi cilt için çok faydalandır. Papayanın cilde faydaları bölümünde yazdığımız faydalardan yararlanmak için bu maskeyi hazırlayarak kullanabilirsiniz.

Papayanın içindeki bölümleri alarak bir kase içerisine ekleyin hamur kıvamına gelene kadar ezin. Daha sonra içerisine limon suyu, yumurta beyazı, yoğurt ve bal ekleyerek iyice karıştırın. Malzeme miktarlarını göz kararıyla ekleyebilirsiniz. Krem kıvamına getirdikten sonra papaya maskesi hazır demek. Kullanmadan önce yüzünüzü iyice yıkayarak gözeneklerin açılmasını sağlayın. Maskeyi yüzünüze uygulayarak 20 dakika boyunca bekletin. Ardından yıkayarak temizleyebilirsiniz.

Papaya Nasıl Yenir?

İyice temizlediğiniz papaya meyvesini bıçakla ikiye bölük. Dik şekilde bölerseniz daha rahat temizlersiniz. İçerisinde yukarıda faydalarını yazdığımız siyah çekirdekleri çıkacaktır. Daha sonra kullanmak üzere saklayabilirsiniz. Çekirdekleri tıpkı kavunun çekirdeğini temizler gibi temizleyerek alın. Daha sonra istediğiniz büyüklükte etli kısımlarını dilimleyerek yiyebilirsiniz. Üzerine hafif tuz dökerseniz tadı daha güzel olacaktır. Papaya meyvesini kurutarak daha uzun süre saklayabilirsiniz. Ayrıca evde yaptığınız pasta, kek veya dondurmalarınıza papaya ekleyerek mükemmel lezzetler ortaya çıkarabilirsiniz.

Papayanın Zararları

Aşırı papaya kullanımı alerjiye yol açabilmektedir.

Tam olarak olgunlaşmamış papaya meyvesi rahim kasılmalara ve düşüğe sebep olabilmektedir. Bu yüzden hamile olanlar papaya tüketirken olgunlaşmış olanlarını tüketmeye dikkat etmelidir.

Papaya Nerede Satılır? Nereden Satın Alınır?

Yakın zamanda papaya ağacı ülkemizde Antalya ve Muğla civarında yetiştirilmeye başlandığından buradaki marketlerde ve halk pazarlarında papaya meyvesi satışlarına rastlayabilirsiniz. Güney illerinde ulaşımı daha kolay olan papaya meyvesine diğer illerde yaşayanlar ise internet üzerinden çok rahat ulaşarak satın alabilirler. İnternette papaya satın al yazdığınız zaman bir çok büyük satış sitesinin papaya meyvesini sattığını göreceksiniz.

Papaya Fiyatı Ne Kadar?

Az öncede yazdığımız gibi ülkemizde yetiştiriciliği tam olarak oturmadığından papaya fiyat olarak diğer meyvelere oranla fazladır. İnternette tane olarak satılan papaya fiyatı 20 ile 40tl arasındadır.

Ad

alıç çayı,1,alıç çayı faydaları,1,avakado,1,ayva yaprağı çayı,1,Bitkisel Tedaviler,5,bitkisel-caylar,10,bitkisel-tedaviler,1,bitkisel-yaglar,7,camu camu meyvesi,1,ceviz kabuğu ile saç sağlığı,1,Ceviz Kabuğunun Faydaları,1,ceviz kabuğunun sağlık yararları ceviz kabuğu ile cilt sağlığı,1,çiğ kestane faydaları,1,çörek otu,1,defne yağı,1,Doğal Tarifler,5,feslegen,1,gilaburu,1,hibiskus çayı,1,kaldirik otu,1,karanfil,1,keçi boynuzu,1,keçi boynuzu özü,1,kekik yağı,1,kekik yağının cilde faydaları,1,kekik yağının faydaları,1,kekik yağının saça faydaları,1,kekikyağı nasıl yapılır,1,kemik suyu,1,kestanenin faydalari,1,keş peyniri,1,kırmızı pancar,1,Kırmızı Pancar suyu,1,kurut,1,narın faydaları,1,nasil-yapilir,12,nohut,1,öksürük kuru öksürük,1,papatya çayı,1,papaya,1,pratik-tarifler,13,sade yağ,1,sarımsak kurusu,1,sifali-bitkiler,38,süt reçeli,1,Şerbetçi otu çayı Şerbetçi otu yağı,1,Şerbetçi otu çayı faydaları,1,Şerbetçi otu çayı nasıl yapılır,1,Şerbetçi otu çayı yan etkileri,1,turpun faydaları,1,uçkun,1,üzerlik tohumu,1,üzüm çekirdeği yağı,1,yaban mersini,1,yayla muzu,1,yeşil çay,1,zencefil,1,
ltr
item
Organik Zamanı: Papaya Nedir? Papaya Meyvesi Faydaları
Papaya Nedir? Papaya Meyvesi Faydaları
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh0C_BeaF77RvQ0uYTwk5rSG4gEEsfGBVvujTZ3N0k3xCDPlekWwGAevWlI63lNUvsErYSke8_gY4ksk6Wmr0DFVXwVRQBmjHXDgUK9vrwZhzlV2P6UjkyHtfS41LdoulbS-ZNnxtEK6annRcoElVoWiRMKX2Omzst8AB3AQj_kpeA-B4Qu5FWdkfBS/s16000/papaya.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh0C_BeaF77RvQ0uYTwk5rSG4gEEsfGBVvujTZ3N0k3xCDPlekWwGAevWlI63lNUvsErYSke8_gY4ksk6Wmr0DFVXwVRQBmjHXDgUK9vrwZhzlV2P6UjkyHtfS41LdoulbS-ZNnxtEK6annRcoElVoWiRMKX2Omzst8AB3AQj_kpeA-B4Qu5FWdkfBS/s72-c/papaya.jpg
Organik Zamanı
https://www.organikzamani.com/2022/12/papaya-nedir-papaya-meyvesi-faydalari.html
https://www.organikzamani.com/
https://www.organikzamani.com/
https://www.organikzamani.com/2022/12/papaya-nedir-papaya-meyvesi-faydalari.html
true
8421608157179469680
UTF-8
Tüm Gönderiler Yüklendi Herhangi Bir Gönderi Bulunamadı TÜMÜNÜ GÖR Yazıyı Oku Reply Cancel reply Delete By Ana Sayfa PAGES Yazı View All Bunlarda İlginizi Çekebilir LABEL ARCHIVE Arama TÜM YAZILAR Not found any post match with your request Ana Sayfaya Dön Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content