Gilaburu Faydaları, Fiyatı, Kullanımı

Gilaburu sulu bir görünüme sahip, İç Anadolu bölgesinde çoğunlukla kendiliğinden yetişen ve birçok rahatsızlığa mucize faydalar sağlayan bir...

Gilaburu sulu bir görünüme sahip, İç Anadolu bölgesinde çoğunlukla kendiliğinden yetişen ve birçok rahatsızlığa mucize faydalar sağlayan bir bitkidir. Gilaburu faydaları arasında eklem ve romatizma rahatsızlığına ve kalp rahatsızlığına iyi gelmesi ilk sıralarda gelmektedir. Gilaburu kullanım şekli daha çok gilaburu suyu hazırlanması şeklindedir.  


Gilaburu Faydaları 

  • Kalp damarlarının genişlemesini sağlamaktadır ve buna bağlı olarak damar tıkanıklığı ve damar küçülmesi nedeniyle ortaya çıkan kalp rahatsızlıklarının önüne geçmektedir. 
  • Spor veya bütün günün yorgunluğu nedeniyle gerilen kasların gevşemişini sağlamaktadır. Ayrıca aynı etki ile eklem ve romatizma rahatsızlarını önlemektedir. 
  • İdrar yollarının daha sağlıklı çalışmasını sağlaması ve idrar yolu rahatsızlıklarının oluşmasını engellemesi  gilaburu faydaları arasındadır. 
  • İdrar yollarının genişlemesini sağlayarak prostat probleminin oluşmasını önlemekte ve var olan prostat problemini iyileştirmektedir. 
  • Gilaburu böbrek taşı için gerçek bir şifa kaynağıdır. Böbrekte bulunan taşların parçalanarak dışarı atılmasını sağlamaktadır. İdrarda yanma hissi dahi oluşturmadan gilaburu böbrek taşından kurtulmanızı sağlamaktadır.  Gilaburu böbrek taşı için birçok otoriter uzman tarafından da önerilmektedir. 
  • Böbreklerin daha sağlıklı çalışmasını sağlamaktadır. 
  • Kadınların adet döneminde yaşadığı sancıların önüne geçmekte ve rahat bir adet dönemi yaşamalarını sağlamaktadır. 
  • Bağırsakların daha sağlıklı çalışmasını sağlamakta ve buna bağlı olarak da basur probleminin yaşanmamasını sağlamaktadır. 
  • Yoğun iş temposu ve stres nedeniyle ortaya çıkan uyku problemini gidermekte ve stresi alarak rahat bir uyku uyumanızı sağlamaktadır. 
  • Astım ve epilepsi rahatsızlıklarına iyi gelmesi gilaburu faydaları arasındadır. 
  • Sinirsel rahatsızlıklara iyi gelmektedir. 
  • Hipertansiyona karşı faydalıdır. 
  • Özellikle çocuklarda görülen kabakulak problemine iyi gelmektedir. 
  • Mantar, egzama ve sedef benzeri cilt rahatsızlıklarında tedavi amaçlı kullanılabilmektedir. 
  • Bağışıklık sistemini olumlu yönde etkilemektedir. 
  • Kadınlarda doğum sonrası yoğun olarak yaşanan spazmların azaltılmasını sağlamaktadır. 
  • Yaşlılık sebebiyle ortaya çıkan kemik erimesi, duymada zorluk ve hafıza problemlerini önlemekte ve bu rahatsızlıklarda iyileşme sağlamaktadır. 
  • İçeriğinde bulunan antioksidanlar sayesinde toksinlerin vücuttan rahatça atılmasını sağlaması gilaburu faydaları arasındadır. 


Gilaburu Kullanımı 

Gilaburu kullanımı damak zevkinize göre çeşitlilik göstermektedir. Biz bir kaç madde ile gilaburu kullanımı hakkında bilgiler yazdık. Ancak siz dilerseniz farklı şekillerde de kullanabilirsiniz.

Gilaburu meyvesi toplama zamanı sonbahar zamanıdır. Bu dönemde toplanan meyveler salamura işleminden sonra tam olarak tüketilmeye hazır hale gelmektedir.  

Hazırlamış olduğunuz salamura içerisinden gilaburuları alarak direk ve sade olarak tüketebilirsiniz. 

Damak zevkinize uygun olarak dilerseniz salamura içerisinden alacağınız gilaburuları sıkarak gilaburu suyu şeklinde tüketebilirsiniz. 


Gilaburu Çayı 

Gilaburu meyvesini tüketebileceğiniz diğer bir kullanım şekli ise gilaburu çayıdır. Salamuradan alacağınız yada taze olarak suyunu suyunu sıktığınız gilaburu meyvesinin kabuklarını sıcak su içerisinde 5-10 dakika demleyerek gilaburu çayı hazırlayabilir ve tüketebilirsiniz.  

Gilaburu Fiyatı 

Gilaburu ülkemizde Kayseri başta olmak üzere İç Anadolu bölgesinde yetişen bir meyvedir ancak internette alışverişin artık her konuda hayatımızı kolaylaştırdığı gibi gilaburu satın almak isterseniz internetten kolayca ulaşabilir ve satın alabilirsiniz. Gilaburu fiyatı 15tl der başlayan fiyatlarla internette satılmaktadır ve satılan ürünlerin bir çoğu ilk elden satılan ürünlerdir. 


Gilaburu Zararları

Aspirine alerjisi bulunanların tüketmemesi gerekmektedir. 

Asitli bir yapıya sahip olduğundan mide ülseri vb. problemi bulunanların daha dikkatli tüketmesi gerekmektedir. 

Olgunlaşmamış gilaburu meyvelerin tüketmeyiniz. Zehirlenme riski ortaya çıkarabilmektedir. 

Ad

alıç çayı,1,alıç çayı faydaları,1,avakado,1,ayva yaprağı çayı,1,Bitkisel Tedaviler,5,bitkisel-caylar,10,bitkisel-tedaviler,1,bitkisel-yaglar,7,camu camu meyvesi,1,ceviz kabuğu ile saç sağlığı,1,Ceviz Kabuğunun Faydaları,1,ceviz kabuğunun sağlık yararları ceviz kabuğu ile cilt sağlığı,1,çiğ kestane faydaları,1,çörek otu,1,defne yağı,1,Doğal Tarifler,5,feslegen,1,gilaburu,1,hibiskus çayı,1,kaldirik otu,1,karanfil,1,keçi boynuzu,1,keçi boynuzu özü,1,kekik yağı,1,kekik yağının cilde faydaları,1,kekik yağının faydaları,1,kekik yağının saça faydaları,1,kekikyağı nasıl yapılır,1,kemik suyu,1,kestanenin faydalari,1,keş peyniri,1,kırmızı pancar,1,Kırmızı Pancar suyu,1,kurut,1,narın faydaları,1,nasil-yapilir,12,nohut,1,öksürük kuru öksürük,1,papatya çayı,1,papaya,1,pratik-tarifler,13,sade yağ,1,sarımsak kurusu,1,sifali-bitkiler,38,süt reçeli,1,Şerbetçi otu çayı Şerbetçi otu yağı,1,Şerbetçi otu çayı faydaları,1,Şerbetçi otu çayı nasıl yapılır,1,Şerbetçi otu çayı yan etkileri,1,turpun faydaları,1,uçkun,1,üzerlik tohumu,1,üzüm çekirdeği yağı,1,yaban mersini,1,yayla muzu,1,yeşil çay,1,zencefil,1,
ltr
item
Organik Zamanı: Gilaburu Faydaları, Fiyatı, Kullanımı
Gilaburu Faydaları, Fiyatı, Kullanımı
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj93D3wSDZAPYJPc9BcRTgc_OubbGL2_1TzzqCnAO23trvjJY5pBWoJoJo6doECvhTN7uMKzEcLP2B0Xw3GFtqCvlKSz0azPggGGkYH4L4yJJSrPTk3gi_utKCiH13ej-PiDGlQEM98z_P4aSlAo97vly90WSc0mvYHySeuvQojlYz6d6hHiRFxARy05A/s16000/gilaburu.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj93D3wSDZAPYJPc9BcRTgc_OubbGL2_1TzzqCnAO23trvjJY5pBWoJoJo6doECvhTN7uMKzEcLP2B0Xw3GFtqCvlKSz0azPggGGkYH4L4yJJSrPTk3gi_utKCiH13ej-PiDGlQEM98z_P4aSlAo97vly90WSc0mvYHySeuvQojlYz6d6hHiRFxARy05A/s72-c/gilaburu.jpg
Organik Zamanı
https://www.organikzamani.com/2022/12/gilaburu-faydalari-fiyati-kullanimi.html
https://www.organikzamani.com/
https://www.organikzamani.com/
https://www.organikzamani.com/2022/12/gilaburu-faydalari-fiyati-kullanimi.html
true
8421608157179469680
UTF-8
Tüm Gönderiler Yüklendi Herhangi Bir Gönderi Bulunamadı TÜMÜNÜ GÖR Yazıyı Oku Reply Cancel reply Delete By Ana Sayfa PAGES Yazı View All Bunlarda İlginizi Çekebilir LABEL ARCHIVE Arama TÜM YAZILAR Not found any post match with your request Ana Sayfaya Dön Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content