Üzüm Çekirdeği Yağının Faydaları

Üzüm çekirdeği yağı (kara üzüm çekirdeği yağı) üzüm çekirdeklerinin preslenmesi ile elde edilen bir yağdır. Üzüm çekirdeği yağı soğuk pres o...

Üzüm çekirdeği yağı (kara üzüm çekirdeği yağı) üzüm çekirdeklerinin preslenmesi ile elde edilen bir yağdır. Üzüm çekirdeği yağı soğuk pres olarak hazırlanmalıdır. Çok çeşitli kullanım alanları bulunmaktadır. Üzüm çekirdeği yağı göz altı morlukları tedavisi başta olmak üzere cilt için ve saç bakımı için çok iyi faydaları bulunmaktadır. 

Bitki yağları çoğunlukla mutfaklarda kullanılsa da üzüm çekirdeği yağı faydaları dolayısıyla özellikle kozmetik alanında daha yoğun kullanılan ve tercih edilen bir yağdır.

Üzüm Çekirdeği Yağının Faydaları 

  • Cildi nemlendirici özelliği bulunmaktadır.
  • Düzenli kullanımı akne ve sivilcelerin yok olmasını sağlamaktadır. Ayicı yeniden oluşmalarının da önüne geçmektedir.
  • Güneş, toz ve çevre kirliliğinin cilde zarar vermesini önlemekte ve koruyucu etki yaratmaktadır. Ayrıca cildi besleyerek daha sağlıklı bir cilde sahip olmanızı sağlamaktadır.
  • Cildi onarıcı ve sıkılaştırıcı özelliği bulunmaktadır. Özellikle yüz sıkılaştırma ve gerdirme için biberi yağı ile birlikte karıştırarak kullanabilirsiniz.
  • Cilt çatlaklarına iyi gelmektedir.
  • Gözaltı morluklarına ve koyu halkalara çok iyi gelmektedir. (Konu sonunda bu konudaki kullanımı hakkında bilgilendirme yapacağız)
  • Üzüm çekirdeği yağı cilt beyazlatma için kullanılabilmektedir.
  • Yaraların daha çabuk iyileşmesini sağlamaktadır.
  • İçeriğinde bulunan antioksidanlar sayesinde cilt gözeneklerinin tıkanmasını önlemektedir.
  • İleriki yaşlarda görülen özellikle göz çevresindeki kırışıklar için şifalıdır.
  • Üzüm çekirdeği yağı saç ve saç derisini besleyerek daha sağlıklı saç oluşumunu sağlamaktadır.
  • Saç dökülmesi ve saç kırıklarını önlemektedir.
  • Saçların daha hızlı ve daha gür uzamasını sağlamaktadır.
  • Saçları yumuşatır ve kepek oluşumunun önüne geçer.
  • Üzüm çekirdeği yağı saç derisini ve saçları nemlendirmektedir. Saç diplerine uygulayarak bu faydalarından yararlanabilirsiniz.
  • Kandaki antioksidan seviyesini yükseltici özelliği bulunmaktadır.
  • Diyabet ve diyabet neticesinde ortaya çıkan görme rahatsızlıklarına iyi gelmektedir.
  • Kılcal damarların daha sağlıklı çalışmasını sağlamaktadır. Bu özelliği ile varis, örümcek damar ve basur problemlerine karşı kullanımı önerilmektedir.
  • Damar sağlığını sağlayarak yüksek kan basıncı probleminin önüne geçmektedir.
  • İçeriğinde bulunan yüksek E vitamine sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirmekte ve hücrelerin hasar görmesinin önüne geçmektedir.
  • İçeriğinde bulunan omega 3 ve omega 6 yağları sayesinde kalp sağlığını korumaktadır.
  • Alzheimer hastalığının oluşumunu yavaşlatmakta alzheimerin neden olduğu sağlık sorunlarını hafifletmektedir.
  • Kansere karşı vücudu korumakta ve kanserli hücrelerle savaşmaktadır.
  • Tümör oluşumunun önüne geçebilmektedir.
  • Bağışıklık sistemini güçlendirmektedir.
  • Göz sağlığı için çok faydalıdır. Gözdeki kan damarlarının daha sağlıklı çalışmasını sağlamaktadır.

Üzüm çekirdeği yağı İbrahim Saraçoğlu tarafından özellikle önerilmektedir. Dilerseniz İbrahim Saracoğlu’nun televizyon programında yapmış olduğu açıklamayı izleyebilir ve vermiş olduğu üzüm çekirdeği yağı tariflerini alabilirsiniz.


Üzüm Çekirdeği Yağı Neye Yarar?

Saç Bakımı İçin Üzüm Çekirdeği Yağı Kullanımı

Gece uyumadan önce saç diplerinize uyguladıktan sonra başınızı bir havlu ile sararak sabaha kadar bu şekilde kalmasını sağlayın. Sabah yıkayarak saçlarınızı temizleyebilirsiniz. Dilerseniz belirli bir saat kalacak şekilde gün içerisinde de kullanabilirsiniz.

Saç Dökülmesi İçin Üzüm Çekirdeği Yağı Kullanımı 

İki çay kaşığı üzüm çekirdeğine iki üç damla jojoba yağı ilave edin ve bu karışımı saç diplerinize yukarıda yazdığımız şekilde uygulayın. Düzenli kullanımda saç dökülmelerinin önüne ciddi anlamda geçmektedir. 

Üzüm Çekirdeği Yağı Göz Altına Sürülür Mü?

Gece uyumadan önce birkaç damla yağı göz altlarınıza parmak yardımı ile masaj yaparak yediriniz ve sabaha kadar göz altınızda kalsın. Gözünüze temas etmemesine çok dikkat ediniz. Temas halinde gözlerinizi yakacaktır. Böyle durumlarda gözünüzü iyice yıkayarak temiz hava almasını sağlayınız.


Üzüm Çekirdeği Yağının Zararları 

  • Üzüm çekirdeği yağı kullananlar bu ürünü çoğunlukla cilt için kullanmaktadırlar. Bu yüzden cilt için kullanılırken dikkatli olunmalıdır.
  • Bilinen herhangi bir yan etkisi bulunmamaktadır ancak cildinizin üzüm çekirdeğine alerjisi bulunma ihtimaline karşı ilk önce küçük bir deneme yaptıktan sonra uygulama yapınız. 
  • Bazı durumlarda bulantı ve baş ağrısı yaptığı bilinmektedir. 
  • Kanı sulandırıcı ilaçlarla birlikte kullanılmamalıdır. 

Ad

alıç çayı,1,alıç çayı faydaları,1,avakado,1,ayva yaprağı çayı,1,Bitkisel Tedaviler,5,bitkisel-caylar,10,bitkisel-tedaviler,1,bitkisel-yaglar,7,camu camu meyvesi,1,ceviz kabuğu ile saç sağlığı,1,Ceviz Kabuğunun Faydaları,1,ceviz kabuğunun sağlık yararları ceviz kabuğu ile cilt sağlığı,1,çiğ kestane faydaları,1,çörek otu,1,defne yağı,1,Doğal Tarifler,5,feslegen,1,gilaburu,1,hibiskus çayı,1,kaldirik otu,1,karanfil,1,keçi boynuzu,1,keçi boynuzu özü,1,kekik yağı,1,kekik yağının cilde faydaları,1,kekik yağının faydaları,1,kekik yağının saça faydaları,1,kekikyağı nasıl yapılır,1,kemik suyu,1,kestanenin faydalari,1,keş peyniri,1,kırmızı pancar,1,Kırmızı Pancar suyu,1,kurut,1,narın faydaları,1,nasil-yapilir,12,nohut,1,öksürük kuru öksürük,1,papatya çayı,1,papaya,1,pratik-tarifler,13,sade yağ,1,sarımsak kurusu,1,sifali-bitkiler,38,süt reçeli,1,Şerbetçi otu çayı Şerbetçi otu yağı,1,Şerbetçi otu çayı faydaları,1,Şerbetçi otu çayı nasıl yapılır,1,Şerbetçi otu çayı yan etkileri,1,turpun faydaları,1,uçkun,1,üzerlik tohumu,1,üzüm çekirdeği yağı,1,yaban mersini,1,yayla muzu,1,yeşil çay,1,zencefil,1,
ltr
item
Organik Zamanı: Üzüm Çekirdeği Yağının Faydaları
Üzüm Çekirdeği Yağının Faydaları
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgZgzSdrVvOORwS_LVDshz4-YXtT5ET7fLhBekf7IDYeMbT19A731CBTDsE_q3r8wB1bHfl9SlfjMWaJkH_s-19xEWKVonuuOLVLFQa3bWnzpWWhdUt9Z4p51H3Al_jFpgQhiRi9yZUHVl5jB5aI1TJguN6aP9AOjIj7mgEy8BjROMwcSQzWSgs4vW4/s16000/%C3%BCz%C3%BCm%20%C3%A7ekirde%C4%9Fi%20ya%C4%9F%C4%B1%20(1).jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgZgzSdrVvOORwS_LVDshz4-YXtT5ET7fLhBekf7IDYeMbT19A731CBTDsE_q3r8wB1bHfl9SlfjMWaJkH_s-19xEWKVonuuOLVLFQa3bWnzpWWhdUt9Z4p51H3Al_jFpgQhiRi9yZUHVl5jB5aI1TJguN6aP9AOjIj7mgEy8BjROMwcSQzWSgs4vW4/s72-c/%C3%BCz%C3%BCm%20%C3%A7ekirde%C4%9Fi%20ya%C4%9F%C4%B1%20(1).jpg
Organik Zamanı
https://www.organikzamani.com/2022/12/uzum-cekirdegi-yaginin-faydalari.html
https://www.organikzamani.com/
https://www.organikzamani.com/
https://www.organikzamani.com/2022/12/uzum-cekirdegi-yaginin-faydalari.html
true
8421608157179469680
UTF-8
Tüm Gönderiler Yüklendi Herhangi Bir Gönderi Bulunamadı TÜMÜNÜ GÖR Yazıyı Oku Reply Cancel reply Delete By Ana Sayfa PAGES Yazı View All Bunlarda İlginizi Çekebilir LABEL ARCHIVE Arama TÜM YAZILAR Not found any post match with your request Ana Sayfaya Dön Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content