Kemik Suyu Nasıl Yapılır?

Kemik Suyu kırık ve çıkıklara, eklem rahatsızlığına, açık yaralara oldukça faydalıdır. Ayrıca kemik suyu cilt dokularını sıkılaştırır ve bey...

Kemik Suyu kırık ve çıkıklara, eklem rahatsızlığına, açık yaralara oldukça faydalıdır. Ayrıca kemik suyu cilt dokularını sıkılaştırır ve beyin güçlendirerek beyin gelişimine fayda sağlar. Kemik suyunun faydaları ve kemik suyu nasıl yapılır konularını kısaca anlatacağız. Ayrıca kemik suyunun cilde faydaları, hamilelikte kemik suyunun faydaları ve bebeklerde kemik suyunun faydaları konularınada açıklık getirmeye çalışacağız.

Kemik suyu kullanımının çok eski tarihlere kadar dayandığı bilinmektedir. İnsan sağlığına ve kemik yapısına olan faydaları kemik suyunu her zaman kullanılan ve beden gelişimi için önemli bir çorba haline getirmiştir. Yapılması, hazırlanması ve muhafaza edilmesi oldukça kolaydır. Hazırlama için size lazım olan tek şey zaman. Hadi başlayalım.

Evde Kemik Suyu Nasıl Yapılır?

Malzemeler:

İlikli Kemik. ( Kasaplardan alabileceğiniz kaburga yada ayak kemikleri olmak üzere tüm ilikli kemikleri kullanabilirsiniz.)

Bir miktar tuz.

Yeteri kadar su.

1 yemek kaşığı elma sirkesi

Kemik Suyu Yapımı

Kasaptan kemikleri alırken uygun büyüklükte doğratarak küçük tencerelerde de kaynatabilirsiniz. Daha temiz bir kemik suyu için ilk olarak kemikleri yarım saat su içerisinde bekletin ve ardından yıkayarak temizleyin. Kemikleri tencereye ekleyerek üzerine iki parmak geçene kadar su ve bir yemek kaşığı elma sirkesi ekleyin. Ardından normal ateşte kaynamaya alın. Tam anlamıyla kaynamaya başladıktan sonra ocağı kısık ateşe alın. Bir müddet sonra ilikler kemikten çıkmaya başlayacaktır. Eğer ilikler kendini bırakmaz ise kemikleri tencereden alıp iliklerini kaşık yardımıyla çıkararak tekrar tencereye ekleyebilirsiniz. Kemik suyu çok fazla yoğun olursa eğer üzerinden bir miktar alarak kullanabilirsiniz. Aldığınız suyu süzmeyi unutmayın. Eğer suda eksilme olursa üzerine yeteri miktarda su ekleyip kaynama işlemine devam edebilirsiniz. Köpük oluşumu olursa kaşık yardımıyla köpükleri mutlaka alın. Kemiklerde tüm ilikler kendini bıraktıktan sonra tencereyi ocaktan alın. Kemikleri ayıklayarak kemik suyunuzu saklayacağınız kapların içerisine alın. Kemik suyu yapma işlemi tamamdır. Hazırladığınız kemik sularını buzlukta saklayabilirsiniz. Şimdi kemik suyunun faydaları nelerdir kısaca göz atalım.

Kemik Suyunun Faydaları

  • Kırık ve çıkıkların daha çabuk iyileşmesini sağlar. Özellikle belirli yaş aralığındaki çocuklarda kırıklarda kemik kaynamasını çok hızlandırmaktadır. Eski zamanlarda oldukça yoğun kullanılan bir tariftir.
  • Kemik suyunun cilde faydaları arasında cilt dokularını sıkılaştırması, temiz ve genç bir yüze sahip olmanızı sağlaması gelmektedir. Cilt için kemik suyu kullanımını mutlaka denemelisiniz.
  • Kemik suyu cildi onarmaktadır. Bir çok uzman kemik sulunun cilde faydaları için botokstan daha etkili olduğunu belirtmektedir.
  • Eklem hastalıklarına karşı faydalıdır. Özellikle yaşlılık dönemlerinde kemik ile ilgili problem çekenler kemik suyunu mutlaka tüketmelidirler.
  • Beyni güçlendirmesi ve hafızayı kuvvetlendirmesi kemik suyunun faydaları arasındadır.
  • Selülitlere karşı faydalıdır.
  • Bağırsak sendromlarını iyileştirmek için kullanılır. (Bağırsak duvarlarındaki deliklerin onarılması için kullanılabilir.
  • Bağışıklık sistemini güçlendirir ve özellikle kış aylarında vücudu hastalıklara karşı korur.
  • Mide asidi ve reflüye karşı faydalıdır.
  • Cinsel isteği arttırıcı özelliği bulunmaktadır.
  • Erkeklerde sperm sayısının artmasını sağlamaktadır. Ayrıca kısırlığın önüne geçmektedir.
  • Saç ve tırnak sağlığı için kemik suyu çok faydalıdır.
  • Kadınlarda sıklıkla görülen rahem iltiheplerına karşı şifalığır.
  • 100 gr kemik suyu içeriğinde yaklaşık 300 kalori barındırmaktadır. Ayrıca kemik suyu içerisinde bulunan kalorinin çoğu proteinler tarafından sağlanmaktadır.
  • Tok tutucu bir çorbadır. Bu özelliğinden dolayı kemik suyu zayıflama için tercih edilmektedir.
  • Karacaciğer sağlığı için faydalıdır.
  • Vücudun daha zinde olmasını sağlamaktadır.
  • Uyku kalitesini arttırmaktadır.
  • Asit reflünün önüne geçmekte ve sindirimi rahatlatmaktadır.
  • Vücutta bülüme hormonu salgılanmasını sağlamaktadır.
  • Kemiklerin içerisinde bulunan iliklerin vücudun bağışıklık sistemini güçlendirmektedir.
  • Hamilelikte kemik suyunun faydaları hem annenin sağlıklı bir gebelik geçirmesi hemde doğacak olan bebeğin sağlığı için oldukça önemlidir. Hamileliğin ilk zamanlarında mide bulantısı sebebiyle sağlıklı bir beslenme grafiği izlenememektedir. Bu zamanmarda tüketilecek kemik sulu çorbası hem annenin hamileliğin diğer dönemlerini daha sağlıklı geçirmesi hemde bebeğin sağlıklı bir doğum süreci işlemesini sağlamaktadır.
  • Bebeklerde kemik suyunun faydaları göz ardı edilmemesi gereken bir konudur. Çocuklarda kemik gelişimini ve vücut sağlığını olumlu yönde etkilemektedir. Bebeklerde kemik suyunun faydaları konusunda dikkat etmeniz gereken nokta hijyendir. Eti aldığınız yerden pişirdiğiniz tencereye kadar temiz ve güvenilir olmalıdır.
  • Farklı tatlardan hoşlanıyorsanız eğer hazırlayacağınız kemik suyunun içerisine adaçayı, kekik, zerdeçal yada yeşil dere otu benzeri besin maddeleri ekleyerek hazırlayabilirsiniz.

Not: Pişirme sürelerinde farlılıklar olacaktır. Eğer büyükbaş hayvan eti kullanıyorsanız ortalama kaynama süre üç veya dört saattir. Küçükbaş hayvan eti için ise kaynama süresi iki saattir. Kaynama süresini uzatacaksanız bunu kısık ateşte yapmayı unutmayın.

Hazırlamış olduğunuz kemik suyu çorba oda sıcaklığına geldiği zaman buzdolabına koyarak muhafaza edebilirsiniz. Buzdolabında jöle kıvamını alacaktır. İstediğiniz miktarı kullanarak kalan kemik suyu çorbasını daha sonra kullanabilirsiniz.

Ad

alıç çayı,1,alıç çayı faydaları,1,avakado,1,ayva yaprağı çayı,1,Bitkisel Tedaviler,5,bitkisel-caylar,10,bitkisel-tedaviler,1,bitkisel-yaglar,7,camu camu meyvesi,1,ceviz kabuğu ile saç sağlığı,1,Ceviz Kabuğunun Faydaları,1,ceviz kabuğunun sağlık yararları ceviz kabuğu ile cilt sağlığı,1,çiğ kestane faydaları,1,çörek otu,1,defne yağı,1,Doğal Tarifler,5,feslegen,1,gilaburu,1,hibiskus çayı,1,kaldirik otu,1,karanfil,1,keçi boynuzu,1,keçi boynuzu özü,1,kekik yağı,1,kekik yağının cilde faydaları,1,kekik yağının faydaları,1,kekik yağının saça faydaları,1,kekikyağı nasıl yapılır,1,kemik suyu,1,kestanenin faydalari,1,keş peyniri,1,kırmızı pancar,1,Kırmızı Pancar suyu,1,kurut,1,narın faydaları,1,nasil-yapilir,12,nohut,1,öksürük kuru öksürük,1,papatya çayı,1,papaya,1,pratik-tarifler,13,sade yağ,1,sarımsak kurusu,1,sifali-bitkiler,38,süt reçeli,1,Şerbetçi otu çayı Şerbetçi otu yağı,1,Şerbetçi otu çayı faydaları,1,Şerbetçi otu çayı nasıl yapılır,1,Şerbetçi otu çayı yan etkileri,1,turpun faydaları,1,uçkun,1,üzerlik tohumu,1,üzüm çekirdeği yağı,1,yaban mersini,1,yayla muzu,1,yeşil çay,1,zencefil,1,
ltr
item
Organik Zamanı: Kemik Suyu Nasıl Yapılır?
Kemik Suyu Nasıl Yapılır?
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhYBsd7Vn9sOoSTxTiKFrTChXrDsePnGk7cAQUkINEUtVNMu7YOyJkV7y80Vx0RsaCv6FrRhbeSwCqkjIkN0z4cBFLlu8ca3xQNtZd5rgtsVdnJ1NqG1owhPIjfltBf0cf-HUa1Hk2-xt3CEzZJcRbPSUCf9vWvJ2OzRRnz7MVHXcuqTqFb6rkNA3-w/s16000/kemik%20suyu.png
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhYBsd7Vn9sOoSTxTiKFrTChXrDsePnGk7cAQUkINEUtVNMu7YOyJkV7y80Vx0RsaCv6FrRhbeSwCqkjIkN0z4cBFLlu8ca3xQNtZd5rgtsVdnJ1NqG1owhPIjfltBf0cf-HUa1Hk2-xt3CEzZJcRbPSUCf9vWvJ2OzRRnz7MVHXcuqTqFb6rkNA3-w/s72-c/kemik%20suyu.png
Organik Zamanı
https://www.organikzamani.com/2022/12/kemik-suyu-nasil-yapilir.html
https://www.organikzamani.com/
https://www.organikzamani.com/
https://www.organikzamani.com/2022/12/kemik-suyu-nasil-yapilir.html
true
8421608157179469680
UTF-8
Tüm Gönderiler Yüklendi Herhangi Bir Gönderi Bulunamadı TÜMÜNÜ GÖR Yazıyı Oku Reply Cancel reply Delete By Ana Sayfa PAGES Yazı View All Bunlarda İlginizi Çekebilir LABEL ARCHIVE Arama TÜM YAZILAR Not found any post match with your request Ana Sayfaya Dön Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content