Açlık otu, kara sinameki, aşrık otu, deve gözü gibi isimlerle tanınan bir bitkidir. Açlık otunun faydaları çok fazla olmakla birlikte halk a...
Açlık otu, kara sinameki, aşrık otu, deve gözü gibi isimlerle tanınan bir bitkidir. Açlık otunun faydaları çok fazla olmakla birlikte halk arasında müsilaj etkisinden dolayı zayıflamak için açlık otu kullanılmaktadır. Açlık otu ağacı anavatan olarak Afrika’da ve ülkemizde ise Akdeniz, Marmara ve Ege bölgelerinde doğal olarak yetişmektedir.
Çoğunlukla çiçekleri kurutulmak suretiyle kullanılmaktadır. Açlık otunun bağırsakları hızlı bir şekilde çalıştırmasından dolayı yüzyıllardır kullanıldığı bilinmekte ve eski dönemlerden kalma bütün şifalı bitkiler kitaplarında ismine yer verilmektedir. Bilimsel birçok araştırmaya da konu olan bir bitkidir.Açlık Otunun Faydaları
Yazımızın başında da belirtiğimiz gibi açlık otunun faydaları oldukça fazladır ancak özellikle günümüzdü zayıflama adına birçok yöntem denenmesi ve başarısız olunmasından dolayı insanlar şifalı bitkilere yönelmekte ve zayıflamaya etkisi bulduğundan dolayı da açlık otu benzeri bitkilere yönelmektedir. İşin doğrusu da budur aslında. Kendinizi içeriğini bilmediğiniz kimyasal ilaçlara maruz bırakmaktansa bu tür zayıflamaya yardımcı olan şifalı bitkiler kullanabilirsiniz. Açlık otunun faydaları nelerdir kosaca göz atalım.
- Açlık otu ile zayıflayabilirsiniz.
- Etkili bir doğal müsilajdır. Bunu da içeriğinde bulunan antrakinon türevleri sayesinde yapar.
- Sindirim sisteminin düzenli çalışmasını sağlar.
- Yağ yakmak için faydalıdır.
- Doğal bir yağ yakıcıdır.
- Tansiyonu dengeler.
- Böbrek kumlarını dökmeye yardımcı olmaktadır.
- Yüksek tansiyon problemine karşı birçok bitki uzmanı tarafından önerilmektedir.
- Böbrek kumunu dökmeye yardımcı olur.
- Kabızlık sorunun ortadan kaldırmaktadır.
- Vücudun toksinlerden arınmasını sağlamaktadır.
- Tokluk hissi oluşturmakta ve bu faydası ile de zayıflamayı desteklemektedir.
- Gaz problemi yaşayanların mutlaka kullanması gereken bir şifalı bitkidir.
- Bağırsak parazitlerinin vücutta oluşmasını engellemektedir.
- Vücutta yağ oluşumunun önüne geçmektedir.
- Mide rahatsızlıklarına karşı faydalıdır.
- Hazırlayacağınız açlık otu çayı ile göğsünüzü yumuşatabilirsiniz.
- Hanımlarda adeti düzenler ve adet sancılarını giderir.
- Vücuttan ödemin atılmasını sağlar.
- Metabolizmayı hızlandırır.
Açlık Otu Nasıl Demlenir?
Açlık otu çayı hazırlamak için on yaprak açlık otu cezve içinde kaynatılarak yâda kaynayan su içerisine aynı miktarda açlık otu eklenerek demlenir. Sabah aç olarak yada uyumadan önce tüketebilirsiniz.
Eğer gaz probleminiz var ise açlık otu ile birlikte bir miktar anason yada rezene tohumunu karıştırarak demleyebilirsiniz.
Açlık Otu Zayıflatır Mı?
Açlık otu bağırsakları hızlı bir şekilde çalıştırması, metabolizmayı hızlandırması ve yağ yakımını hızlandırarak yağ oluşumunu engellediğinden dolayı zayıflatmaktadır.
Açlık Otu Nasıl Kullanılır?
Yukarıda vermiş olduğumuz açlık otu tarifini yine sabah ve gece yatmadan önce kullanarak zayıflayabilirsiniz. Ayrıca internet sitelerinde ve birçok sosyal platformda açlık otu ile zayıflayanlar ve açlık otu kullananlar hikâyelerini paylaşmaktadırlar. Sizlere örnek oluşturması adına bu yorumlara göz atabilirsiniz.
Açlık Otu Yan Etkileri – Zararları
Tuvalete ihtiyacını arttırdığından anüs bölgesinde tahrişlere neden olabilmektedir.
Aşırı ve sürekli olarak kullanmamaya dikkat ediniz. Kendinize belirli kullanım programı oluşturarak arada vücudunuzu dinlendirmeyi unutmayın.
Dışarıda sürekli olarak bulunan biriyseniz açlık otu kullanımında dikkat etmelisin. Sürekli olarak tuvalet ihtiyacı yaratması sizin için problem oluşturabilir. Geceleri kullanmanızda sizin için yeterlidir.